Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 50
 İndirme 11
Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Tüketici-firma Özdeşleşmesi, Marka Prestiji ve Satın Alma Niyeti Arasındaki İlişki
2020
Dergi:  
Intermedia International E-journal
Yazar:  
Özet:

Bu makale, kurumsal sosyal sorumluluk, tüketici-firma özdeşleşmesi, marka prestiji ve satın alma niyeti arasındaki ilişkiyi analiz etmektedir. Araştırma kısmında toplamda 270 tüketici üzerinde anket uygulanmıştır. Elde edilen bulgulara göre kurumsal sosyal sorumluluk imajının, marka prestiji ve tüketici-firma özdeşleşmesi üzerinde pozitif etkisi vardır. Marka prestiji, tüketici-firma özdeşleşmesini pozitif olarak etkilemektedir. Tüketici-firma özdeşleşmesi ise satın alma davranışını olumlu olarak etkilemektedir. Tüketici-firma özdeşleşmesi aynı zamanda kurumsal sosyal sorumluluk imajının tüketicilerin satın alma niyetine olan etkisini yönlendirmektedir. Bu sonuç göstermektedir ki kurumsal sosyal sorumluluk imajı tüketicilerin firma ile özdeşleşmesini sağlamakta ve bu da satın alma niyetine olumlu yansımaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Corporate Social Responsibility, Consumer-company Identity, Brand Prestige and Purchasing Intent Relationship
2020
Yazar:  
Özet:

This article analyzes the relationship between corporate social responsibility, consumer-company identity, brand prestige and purchasing intention. A survey of 270 consumers was carried out. According to the findings obtained, the image of corporate social responsibility has a positive impact on the brand prestige and consumer-company identity. Brand prestige positively affects consumer-firma identity. The consumer-firma identity positively affects the purchasing behavior. Consumer-company identification also guides the impact of the image of corporate social responsibility on the intention of consumers to purchase. This result shows that the image of corporate social responsibility ensures consumers to identify with the company and that it is a positive reflection of the intention to purchase.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Intermedia International E-journal

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 181
Atıf : 633
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini