Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 34
 İndirme 4
Covid-19 Salgınının Kentsel Yaşam Kalitesi Açısından Potansiyel Etkileri Çin Örneği
2021
Dergi:  
Kent Akademisi
Yazar:  
Özet:

2022 yılına doğru ilerlerken, dünya Covid-19 salgınından hala tam olarak kurtulabilmiş değildir. Bu salgın hastalık hem insanları hem de dünyayı yaşam kalitesi açısından değiştirmiştir. Dünyada çok sayıda ülke ve şehir, pandeminin getirmiş olduğu kısıtlama politikaları nedeniyle adeta “uyku moduna” girmiştir. Pandemi kısıtlamaları Çin’de özellikle ulaşım, ticaret, turizm vb. alanları olumsuz yönden etkileyerek, ülkenin ekonomisine büyük zararlar vermiştir. Ekonominin zarar görmesi ise doğal olarak ülkede yaşayan bütün insanları, nakit para akışını zora sokmuştur. Diğer yandan pandemi, hava kirliliğinden yıllardır yakınan Çin’de mavi gökyüzünün görülmesine olanak sağlayarak, olumlu bir etki yaratmıştır. Havanın yanı sıra toplu yaşam alanlarındaki gürültü ve çevre kirliliği azalmış, sahiller daha temiz duruma gelmiş, kısacası doğa olumlu anlamda kendini yenileme sürecine girmiştir. Sürecin sosyal yaşam adı altında insanlar üzerindeki etkisinde ise kabaca üreten ve tüketen olarak iki tip insan çeşitliliği oluşmuştur. İnsanlar sokağa çıkma kısıtlamalarında evlerine ve ailelerine daha fazla odaklanmış, psikolojik bir tedavi olarak kendilerine yeni uğraşlar bularak üretime geçmişlerdir. Öte yandan bu kısıtlamalar bazı insanların psikolojisini bozarak onları sadece tüketici olmaya itmiştir. Yani bu doğrultuda pandeminin yaşam kalitesi üzerinde hem olumlu hem de olumsuz sonuçları olmuştur demek mümkündür. Bu çalışmanın amacı Covid-19 pandemisinden kaynaklı insan hareketliliği kısıtlamalarının Çin genelinde ekonomik, sosyal yaşam ve çevre üzerindeki etkilerini ele almaktır. Bu amaca uygun şekilde makalede China Academic Journals (CNKI) veri tabanı ve açık kaynaklardan elde edilen bilgiler kullanılarak, Covid-19 pandemisinin Çin’deki olumlu-olumsuz etkileri sosyal bilimler çerçevesi içinde incelenmiştir. Bu doğrultuda Çin’de pandeminin özellikle ekonomiyi genellikle olumsuz yönde, çevreyi genellikle olumlu yönde ve insan yaşamını ise hem olumlu hem de olumsuz yönde etkilediği sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Potential Effects Of The Covid-19 Outbreak: The Case Of China
2021
Dergi:  
Kent Akademisi
Yazar:  
Özet:

As we move towards 2022, our world still has not fully recovered from the Covid-19 epidemic. This epidemic has changed both people and the world in terms of quality of life. Many countries and cities in the world have almost entered "sleep mode" due to the restriction policies brought by the pandemic. Pandemic restrictions have caused great damage to China, especially to the country's economy. On the other hand, the pandemic has had a positive effect by allowing the blue sky to be seen in China, which has been complaining about air pollution for years. In the effect of the process on people under the name of social life, there are two types of human diversity as producing and consuming. People focused more on their homes and families, and they started production by finding new occupations for themselves as a psychological treatment. On the other hand, these restrictions have disrupted the psychology of some people and pushed them to become consumers only. In other words, it is possible to say that the pandemic has had both positive and negative consequences on the quality of life. The aim of this study is to address the effects of human mobility restrictions caused by the Covid-19 pandemic on economy, social life, and environment throughout China. For this purpose, CNKI database and information obtained from open sources were used in the article. In this direction, it has been concluded that the pandemic in China generally affects the economy negatively, the environment generally positively, and human life both positively and negatively.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Kent Akademisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 672
Atıf : 1.220
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini