Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
 İndirme 4
Öğretmen Adaylarının 21. Yüzyıl Öğrenen Becerilerini Kullanma Durumlarının Belirlenmesi
2022
Dergi:  
Journal of History School
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın temel amacı, öğretmen adaylarının öğrenciye kazandırması beklenen öğrenen becerilerini kullanma durumlarını çeşitli sosyo-demografik özellikler bakımından incelemektir. Amaca ulaşmak için nicel araştırmalar içerisinde yer alan tarama modelinden yararlanışmıştır. Araştırmanın örneklemini Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesinde 2019-2020 eğitim-öğretim yılında öğrenim görmekte olan 728 öğretmen adayı oluşturmaktadır. Araştırma kapsamında veriler, 21. yüzyıl öğrenen becerileri kullanımlarını ölçen 5’li likert tipi ölçekle toplanmıştır. 21. yüzyıl öğrenen becerileri ölçeği bilişsel beceriler, otonom beceriler, işbirliği ve esneklik becerileri ve yenilikçilik becerileri alt boyutlarından oluşmaktadır. Araştırma bulgularına göre, öğretmen adaylarının 21. yüzyıl öğrenen becerileri ile alt boyutlarının kullanım düzeyleri orta seviyenin üzerindedir. Ayrıca, otonom beceriler ve yenilikçilik becerilerinde erkek öğrencilerin lehine bir fark olurken, bölüm değişkenine göre de farklılaşmalar görülmektedir. Özellikle yenilikçilik becerileri aile gelir düzeyine göre farklılaşmaktadır. Anne eğitim durumuna göre bilişsel beceriler ve yenilikçilik becerilerinde, baba eğitim durumuna göre işbirliği ve esneklik becerileri ile yenilikçilik becerilerinde farklılaşma olduğu bulgusuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

21 Of The Teachers. Identifying The Conditions Of Use Of Hundreds Of Learners
2022
Yazar:  
Özet:

The main objective of this study is to explore the conditions in which the teacher candidates are expected to provide the student with their learning skills in terms of various socio-demographic characteristics. It has been used by the scan model that is included in quantum research to the goal. The sample of the study is made up of 728 teachers candidates who are studying in the 2019-2020 educational year at the Faculty of Education of the University of Fırat. In the framework of the research, the data was collected in a 5-like likert-type scale that measured the use of the 21st century learning skills. The scale of the 21st century learning skills consists of the subdimensions of cognitive skills, autonomous skills, cooperation and flexibility skills and innovative skills. According to the study, the teachers are 21 students. The level of use of the century learning skills and their lower dimensions is above the middle level. In addition, there is a difference in autonomic skills and innovative skills in the benefit of male students, while there are also differences according to the variable of the section. In particular, innovation skills vary according to the family income level. According to the mother’s educational status, it has been found that there is a differentiation in cognitive skills and innovation skills, cooperation and flexibility skills and innovation skills according to the father’s educational status.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of History School

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.883
Atıf : 3.348
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini