Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 12
 İndirme 6
Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararın İş Sözleşmelerinde Uygulama Alanı
2019
Dergi:  
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 sayılı Kararda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 85 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı 13.09.2018 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Söz konusu Cumhurbaşkanlığı kararı ile bazı sözleşme türleri açısından yabancı para ile ödeme yükümlülüğü öngörülmesi yasaklanmış kararın yürürlük tarihinden itibaren otuz gün içinde daha önce akdedilmiş ve yürürlükte olan sözleşmelerdeki döviz cinsinden kararlaştırılmış bedelin Türk parası olarak taraflarca yeniden belirlenmesi öngörülmüştür. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı Kararının uygulanmasına ilişkin olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından tebliğler çıkarılmış sözleşme bedelinin yabancı para ile veya yabancı paraya endeksli olarak kararlaştırılamaması açısından istisnalar getirilmiştir. Bu sözleşmeler arasında sayılan sözleşmelerden biri de iş/hizmet sözleşmeleridir. Çalışmamızda öncelikle Kararda kullanılan iş ve hizmet sözleşmeleri ibarelerinin aynı anlamda kullanılıp kullanılmadığı incelenecek, daha sonra Karar ve buna dayanarak çıkarılan Tebliğler uyarınca hangi iş sözleşmelerinde yasağın söz konusu olduğu hangilerinin istisna kapsamında bulunduğu ve yasağın içerik açısından kapsamı değerlendirilecektir.

Anahtar Kelimeler:

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararın İş Sözleşmelerinde Uygulama Alanı
2019
Yazar:  
Özet:

The Presidential Decision No. 85 on the Amendment to Decision No. 32 on the Protection of the Turkish Currency Value came into force on 13.09.2018. The President's decision has prohibited the obligation to pay with foreign currency in terms of certain types of contracts; it has been foreseen that the price agreed from the currency in the contracts in force, previously agreed within thirty days from the date of force of the decision, will be re-defined by the parties as the Turkish currency. The Ministry of the Treasury and Finance issued notifications on the implementation of the Presidential Decision, with exceptions to the fact that the price of the contract was not agreed in foreign currency or in foreign currency. One of the contracts between these contracts is business/service contracts. Our study will first examine whether the terms of the business and service contracts used in the Decision are used in the same sense, then the scope of the prohibition in which the business contracts are subject to the prohibition in accordance with the Decision and the Notifications issued on the basis of this will be assessed in terms of the content of the prohibition.

0
2019
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 970
Atıf : 4.509
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi