Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 31
 İndirme 7
" Agnes" Romanı ve Filminde Medyalararasılık
2020
Dergi:  
Edebiyat ve Beşeri Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Edebiyat ve film (sinema) hem birer disiplin, hem de birer medya olarak birbirlerini karşılıklı olarak desteklemektedirler. Ortaya çıktığı 19. yüzyılın sonu ve 20. yüzyılın başından itibaren filmin,büyük destekçisi edebiyat olmuştur. Edebiyat, binlerce yıllık birikimiyle filmi desteklemiş ve ona hazır materyal sunmuştur. Almanca edebiyatın (Almanca: deutschsprachige Literatur) ve İsviçre edebiyatının temsilcilerinden Peter Stamm’ın 1998 yılında yayımlanan postmodern romanı Agnes, yönetmen Johannes Schmid tarafından 2016 yılında aynı adla sinemaya uyarlanmıştır. Bu çalışma ile Agnes romanı ile filmi arasındaki disiplinlerarası, medyalararası ilişkilerin yanı sıra çatıştıkları noktalar, teknik ve tematik farklılıklar incelenecektir. “Giriş” bölümünde disiplinlerarasılık, medyalararasılık, postmodern roman ve filme dair genel bilgilendirme sunulacak; daha sonra iki kısa bölüm halinde roman ve filme dair bilgiler verilecek ve son olarak “Medyalararası İlişkiler” bölümünde söz konusu roman ve filme dair medyalararası öğeler irdelenecektir.

Anahtar Kelimeler:

"agnes" Romani ve Filming Medyalararasilik
2020
Yazar:  
Özet:

Literature and film (film) both support each other as a discipline and as a media. Since the end of the 19th century and the beginning of the 20th century, the film has become the great supporter of literature. Literature has supported the film with its thousands of years of experience and provided it with ready materials. The postmodern novel Agnes, published in 1998 by Peter Stamm from the representatives of German literature (German: deutschsprachige Literatur) and Swiss literature, was adapted to the cinema in 2016 by director Johannes Schmid. This study will study the interdisciplinary, intermedia relations between the Agnes novel and the film, as well as the points in which they conflict, the technical and thematic differences. In the "Introduction" section will be presented general information on interdisciplinary, intermedia, postmodern novel and film; then in two short sections will be provided information on novel and film, and in the "Intermedia Relations" section will be discussed intermedia items on the novel and film concerned.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Edebiyat ve Beşeri Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 523
Atıf : 345
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini