Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 3
İznik Gölü Havzası’nda Kuraklık Risk Analizi
2022
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada İznik Gölü Havzası’nda kuraklık risk analizi yapılmıştır. İnceleme alanını oluşturan İznik Gölü Havzası yakın çevresi için önemli bir içme suyu kaynak alanıdır. Çalışma alanında kentleşme ve endüstriyel faaliyetlerin artış trendine bağlı olarak su kaynaklarına olan talep giderek artmaktadır. Küresel iklim değişimi ve etkilerini ortaya koyabilmek amacıyla 1961-2020 dönemine ait iklim verileri iki döneme ayrılarak (1969-1994/1995-2021) analiz edilmiştir. Bu çalışmada kuraklığın belirlenebilmesi için R Studio ve Ms Excel ile verilerin analizinde Standartlaştırılmış Yağış İndeksi (SYİ), Standartlaştırılmış Yağış Evapotranspirasyon İndisi (SYEİ) kullanılmıştır. Her iki dönem için elde edilen indis sonuçlarına göre havzada kuraklığın artış eğiliminde olduğu tespit edilmiştir Bu durum havzada şiddetlenen meteorolojik kuraklığa bağlı hidrografik ve tarımsal kuraklığı da arttırmaktadır. Bu nedenle İznik Gölü Havzası'nda meydana gelebilecek su sıkıntısını azaltabilmek için eylem planları oluşturulması gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Analysis Of The Risk Of Drought In The Lake Havza
2022
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

This study was conducted with a risk analysis of drought in the Isnik Lake Pool. The Isnik Lake Pool, which forms the review area, is an important drinking water resource area for its nearby surroundings. The demand for water resources is increasing due to the growing trend of urbanization and industrial activities in the work area. In order to identify global climate change and its impacts, the 1961-2020 climate data were analyzed in two periods (1969-1994/1995-2021) in order to identify global climate change and its impacts. In this study, for the determination of drought, R Studio and Ms Excel used the Standard Rain Index (SII) and the Standard Rain Evapotranspiration Index (SII) in data analysis. According to the index results obtained for both periods, it has been found that the drought in the pool tends to increase This situation also increases the hydrographic and agricultural drought due to increased weather drought in the pool. It is therefore necessary to create action plans to reduce the water shortage that may occur in the Isnik Lake Pool.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.085
Atıf : 9.541
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini