Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 102
 İndirme 42
Hastanelerde Otomatik İlaç Dağıtım Sistemi Kullanımı Üzerine Bir Araştırma
2019
Dergi:  
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sağlık kuruluşlarında hasta güvenliğinin sağlanması dünya genelinde öncelikli en önemli konulardan biri haine gelmiştir. Sağlık alanında farklı disiplinlerde yapılan çalışma sonuçları, ilaç hatalarına yol açan etmenlerin çoğunluğunun ilaç yönetim süreci ile ilgili olduğunu göstermektedir. Hastanelerde ilaç yönetim sistemlerine ihtiyaç duyulmasının sebebi hasta güvenliğini tehdit edecek ilaç hatalarını ve israfı önlemek, verimliliği artırmak ve maliyet tasarrufu sağlamaktır. Bu araştırmanın amacı otomatik ilaç dağıtım sistemi sağlık teknolojisi kullanımının hastaneler açısından güçlü, zayıf yönleri ve fırsat, tehdit unsurlarını tespit etmektir. Araştırma nitel araştırma tekniği ile yapılmıştır. Araştırmada nitel veriler ise yarı yapılandırılmış görüşme tekniği ile toplanmıştır. Görüşmede hastane yöneticileri, ilaç yönetim sistemi üretici temsilcileri, eczacı, hemşire, satın alma ve işletme müdürleri ile görüşülmüştür. Araştırma sonuçlarına göre ilaç yönetim sistemi satın alınmasının en güçlü yönleri; hasta güvenliğini sağlaması, ilaç hatalarını, ilaç israfını ve işgücü maliyetini düşürmesi; zayıf yönü ise yatırım maliyetinin yüksek olmasıdır. İlaç yönetim sisteminin hastanelere sağladığı fırsatlar; globalleşme, büyüme, etkin ve verimli kaynak kullanımı, tehdit unsurlarının ise otomasyon sistemi altyapısı düşük olan hastanelerde bekleme süresinin yüksek olması, son kullanıcıların sisteme adapte olmakta güçlük çekmesi ve sisteme ilaç yükleme esnasında zaman kaybının yaşanması olarak tespit edilmiştir

Anahtar Kelimeler:

Hastanelerde Otomatik İlac Dagitim Sistemi Kullanimi Uzerine Bir Arastirma
2019
Yazar:  
Özet:

The safety of patients in health institutions is one of the most important issues in the world. The results of studies in different disciplines in the field of health show that the majority of the factors that lead to drug errors are related to the drug management process. The reason for the need for drug management systems in hospitals is to prevent drug errors and waste that will threaten the patient's safety, to increase efficiency and to ensure cost savings. The aim of this research is to identify the strong, weak aspects and opportunities, threat elements of the use of health technology in the automatic drug distribution system. The research is done with research technique. In the study, the quality data was collected using a semi-configured interview technique. The interview was discussed with hospital managers, pharmaceutical management system manufacturers representatives, pharmacists, nurses, purchases and operating directors. The research finds that the strongest aspects of the purchase of a drug management system are the security of the patient, the reduction of drug errors, the waste of drugs and the labour costs, and the weakness is that the investment costs are high. Opportunities provided by the drug management system to hospitals; globalization, growth, efficient and efficient use of resources, the high waiting time in hospitals with low automation system infrastructure of threat elements, the end users have difficulties in adapting to the system and the loss of time during drug charging in the system.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.284
Atıf : 12.402
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini