Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 47
 İndirme 11
Mâtürîdîler’in Ulûhiyyet Konusunda Kerrâmiyye’yi Tenkitleri (ebü’l-berekât En-nesefî Örneği)
2020
Dergi:  
Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Horasan ve Maveraünnehir bölgesi, tarih boyunca pek çok dinî, siyasî, felsefî ve mezhebi oluşumlara ev sahipliği yapmış olan bir bölgedir. Hiç kuşkusuz Ebü’l-Berekât en-Nesefî de, Horasan ve Maveraünnehir bölgesinin yetiştirmiş olduğu önemli ilim adamlarındandır. Hanefî-Mâtürîdî kelâm geleneğine bağlı olarak benimsediği ve kabullendiği görüşleri itibariyle, kendi döneminde ortaya çıkan ve kendisinin Ehl-i Sünnet karşıtı olarak nitelendirdiği pek çok grup veya mezhebe karşı koymuştur. III.-VII./IX.-XIII. yüzyıllar arasında Horasan Horasan ve Maveraünnehir bölgesinde faaliyet gösteren ve önemli bir kelâmî okul olan Muhammed b. Kerrâm (ö.255/869) ve hareketi, Ebü’l-Berekât en-Nesefî’nin fazlasıyla dikkatini çektiği bir mezheptir. Nesefî, Kerrâmiyye’ye dönük eleştirilerini genel olarak Allah tasavvuru ile ulûhiyyet konularında yoğunlaştırmıştır. Nesefî’nin, Kerrâmiyye’nin benimsediği ve savunduğu bazı teolojik görüşlerine olan eleştirilerinde kimi durumlarda haklılık payı olsa da, kimi eleştiri ve tenkitlerinde ise ilmî ve nesnel çerçeveden tamamen uzak duygusal bir eğilim ve kabullerle yaklaştığı anlaşılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

and The Worship Of The Worship Of The Worship Of The Worship Of God.
2020
Yazar:  
Özet:

Horasan and Maveraünnehir are a region that has hosted many religious, political, philosophical and religious formations throughout history. There is no doubt that Abûl-Berekât en-Nesefî is one of the important scientists that Horasan and Maveraünnehir have grown up. There are many kinds of people in the world who, in the same way, have been able to do so, and who have been able to do so, and who have been able to do so, and who have been able to do so, and who have been able to do so. 3 – 7 – IX – XIII. Muhammad b. Kerram, which has been operating in the Horasan Horasan and Maveraünnehir region for centuries and is an important language school (255/869) and its movement is a philosophy in which Ebü'l-Berekât en-Nesefî attracts too much attention. He is the one who gives righteousness to God, and the one who gives righteousness to God, and the one who gives righteousness to God. Although Nesefî’s criticism of some theological opinions adopted and defended by Kerrâmiyye is justified in some cases, it is clear that in some criticisms and criticisms it approaches with an emotional tendency and acceptance completely away from the scientific and objective framework.

Anahtar Kelimeler:

Māturid’s Critisizm Of The Karramiyyah In The Idea Of Allah (abu’l-barakāt Nasafi Example)
2020
Yazar:  
Özet:

Horasan and Mawaraunnahr region is a region that has hosted many religious, political, philosophical and sectarian formations throughout history. Undoubtedly, Abul Barakat an-Nasafi is one of the important scientists of the Khorasan and Maveraunnehir region. He has opposed many groups and denominations that he has adopted and accepted in relation to the Hanafi-Maturidi’s Kalam tradition, which has emerged during his time and which he has adopted as an anti-Sunni. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 214
Atıf : 175
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini