Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 14
 Görüntüleme 22
 İndirme 8
ANNELERİN ÇOCUĞUNU KABUL DÜZEYİ İLE ÇOCUKLARIN BENLİK ALGILARI ARASINDAKİ İLİŞKİNİN İNCELENMESİ
2016
Dergi:  
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırmada, 60-72 aylık çocukların annelerinin kabul-red düzeyleri ile çocukların benlik algıları arasındaki ilişkinin incelenmesi amaçlanmıştır. Bu temel amaç doğrultusunda annelerin kabul-red düzeyi ve çocukların benlik algıları, çocukların cinsiyeti ve ailenin gelir durumu değişkenleri açısından incelenmiştir. İlişkisel tarama modelinde tasarlanan araştırmanın çalışma grubunu, 2013-2014 eğitim öğretim yılında İstanbul ili Kadıköy, Maltepe ve Ataşehir ilçelerinde okul öncesi eğitim kurumuna devam eden ve araştırmaya gönüllü olarak katılan, toplam 273 anne-çocuk çifti oluşturmaktadır. Veri toplama aracı olarak; “Kişisel Bilgi Formu”, “Aile Çocuk İlişkileri Ölçeği-Anne Formu” ile “DeMoulin Çocuklar İçin Benlik Algısı Ölçeği” kullanılmıştır. Yapılan analizler sonucunda, araştırmaya katılan annelerin çocuklarına karşı olan ilgisizlik ve ihmal davranışları arttıkça çocukların öz saygı ve olumlu benlik algılarının azaldığı görülmüştür. Annelerin kabul düzeyi çocuklarının cinsiyetine göre farklılaşmazken, çocukların benlik algılarının cinsiyet değişkenine göre farklılık gösterdiği; erkek çocukların olumlu benlik algılarının kız çocukların olumlu benlik algılarından daha yüksek olduğu belirlenmiştir. Ayrıca düşük gelir düzeyine sahip annelerin çocuklarını kabul düzeyi ve çocukların özsaygılarının düşük olduğu saptanmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

Examination Of The Relationship Between The Selfconcept Acceptance Levels Of Mothers and The Of Children
2016
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to examine the relationship between the maternal acceptance-rejection levels and selfconcepts of 60-72 month-old children. Maternal acceptance-rejection levels and children’s self-concepts are examined by the variables of the sex of children and family income levels to assess this basic aim. The research is designed as a survey with a sample of a voluntarily participated group of total 273 mother-daughter pairs who has attended preschool classes in Kadıköy, Maltepe and Ataşehir districts of İstanbul in 2013-2014 academic year. “Personal Information Form”; “Parental Acceptance-Rejection Questionnaire (Mother Form)” and “DeMoulin Self-Concept Developmental Scale” are used for gathering data. Research findings indicates that when indifferent and neglecting behaviors of the mothers increases, self-esteem and positive self perceptions of children decreases. Acceptance level of the mothers does not show any difference by the sex of the children, but the self-concept of the children are affected by the variable of sex. Positive self-concept of the boys are greater than the girls. In addition, it is revealed that for the low income level mothers, their acceptance levels and selfesteem of their children are low.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.199
Atıf : 9.723
2023 Impact/Etki : 0.382
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi