Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
 İndirme 1
Medikal Tedavi Ile İyilesen Yaygin, İdiyopatik, Tekrarlayan Spontan Koroner Arter Diseksiyonu
2021
Dergi:  
Düzce Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Spontan koroner arter diseksiyonu, ani kardiyak ölüm ve akut koroner sendromun nadir bir nedenidir ve özellikle genç kadınları etkiler. Bu durumun tedavisi hastanın klinik özelliklerine, hemodinamik ve anjiyografik bulgularına bağlıdır, ancak hastalığın nadir olması nedeniyle son döneme kadar kılavuz desteği yetersizdi. Hastanın ve koroner kan akımının durumuna göre tedavide medikal gözlem, perkütan koroner girişim ya da koroner arter bypass greft cerrahisi kullanılmaktadır. Dört yıl önce spontan sol ana koroner arter diseksiyonu sonrası acil koroner arter bypass greft cerrahisi uygulanan ve yakın zamanda sağ koroner arterinde yaygın spontan koroner arter diseksiyonu tanısı alan genç bir kadın hastayı sunuyoruz. Teşhisin ardından hasta medikal tedavi ile takip edildi ve tamamen iyileşti.

Anahtar Kelimeler:

Extensive, Idiopathic, Recurrent, Spontaneous Coronary Artery Dissection Healed With Medical Treatment
2021
Yazar:  
Özet:

Spontaneous coronary artery dissection is a rare cause of sudden cardiac death and acute coronary syndrome, and mainly affects young female. Treatment of this condition depends on the clinical features, hemodynamic and angiographic findings of the patient, but due to the rarity of the disease, guideline support was insufficient until the last period. Depending on the condition of the patient and the coronary blood flow, medical observation, percutaneous coronary intervention or coronary artery bypass graft surgery are used in the treatment. We present a young female patient who underwent emergency coronary artery bypass graft surgery after spontaneous left main coronary artery dissection four years ago and was recently diagnosed with extensive spontaneous coronary artery dissection in her right coronary artery. After the diagnosis, the patient was given medical treatment and recovered completely.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Düzce Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 773
Atıf : 918
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini