Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
 İndirme 8
Terör Olaylarında Medyanın Dili
2016
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Terör olayları, ülkesine vatandaşlık bağıyla bağlı olan; devletini, ülkesini, milletini, bayrağını seven ya da bu değerlere bağlı olan herkesi acısıyla kuşatan olaylardır. Bu olayların yaşattığı acılar, herkesi derinden üzmekte ve sarsmaktadır. Dolayısıyla bu tür olaylarda yaşanan acılar ortaktır ve acıların dili tektir. Millet bu tür olaylar karşısında topyekûn bir olmayı, aynı sesi çıkarmayı arzu eder ve zaten bunu başarırsa millet olur. Basın da halkın vicdanının sesidir; bir başka ifadeyle, halkın duyulmayan sesidir. Basının siyasallaşması, kutuplaşması arzulanan bir durum olmasa da, bu durum hemen hemen her dönem ya da her iktidar döneminde yaşanmıştır. 2000’li yıllardan bugüne, ilerleyen her günle birlikte basın kendi arasında hızla siyasallaşmış, bunun sonucunda da iktidar ve muhalefet yanlısı bir basın ortaya çıkmıştır. Bugün itibariyle de iktidar ve muhalefet yanlısı basın arasında şiddetli bir kutuplaşma yaşanmaya başlamıştır. Bu kutuplaşma, ortak duyarlılığa sahip olunması gereken durumlar da bile görülmeye başlanmıştır. Bunun somut örnekleri ile ilgili bir dizi çalışma yapmayı esas aldık. Bu çalışmalardan ilkini de işte bu yazı oluşturmaktadır. 8 Eylül 2015, Türkiye’de acının tarihi olan günlerden biri… Bu çalışma ile Türkiye’nin en yüksek tirajlı gazetelerinden Akşam, Bir Gün, Bugün, Cumhuriyet, Güneş, Haber Türk, Hürriyet, Milliyet, Millî Gazete, Ortadoğu, Özgür Gündem, Posta, Sabah, Sözcü, Takvim, Taraf, Vatan, Yeni Akit, Yeni Asya, Yeniçağ, Yeni Şafak ve Zaman gazetelerinde olayın ele alınış biçiminden hareketle “medya dili” üzerine bir değerlendirme yapılmaya çalışıldı.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.745
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini