Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 31
 İndirme 10
Milli Mücadele Döneminde Yayılmacı Sovyet Politikası ve Ankara Hükümeti'nin Yaklaşımı
2020
Dergi:  
Türk Dünyası Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

“Milli Mücadele Dönemi’nde Türk-Sovyet İlişkileri” konusu, ortak düşman konumundaki İtilaf Devletleri karşısında Moskava ve Ankara’nın stratejik ortaklık içine girmeleri anafikrine dayanır. Sürecin başında, yüzyıllardır Rus emperyalizmine karşı durmaya çalışan Anadolu’nun, Batı yayılmacılığının bir dizi trajedik örneğine maruz kaldıktan sonra, istemeyerek de olsa Sovyet tarafına yaklaşmak zorunda kaldığı, Sovyet tarafının da, bu ve benzeri gelişmelerin yanı sıra, dahilde yaşadığı iç huzursuzluklardan kaynaklanan bir saikle, Anadolu’yu, askeri ve maddi yardım karşılığında kendi safına çekmeye çalıştığı özellikle vurgulanmalıdır. Doğal olarak, Moskova, ortaya böyle bir irade koyarken, Anadolu üzerindeki yayılmacı emellerini, “bir süreliğine de olsa” dondurmayı, “Müttefiklerce işgal edilmiş bir Anadolu” olgusu karşısında tercih etmek zorunda kalmıştır. Türk tarafının, “Sovyet etkisine girmiş bir Anadolu” olgusuna dayandırdığı “Sovyet Kozunu” başarıyla oynaması ve Sakaya Zaferi ile birlikte ortaya sağlam bir irade koyması, Ankara Hükümeti’ni başarılı kılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Disseminating Soviet Policy In The Period Of National Struggle and The Approach Of The Ankara Government
2020
Yazar:  
Özet:

The theme of the "Turkish-Soviet Relations in the National Struggle Period" is based on the anaphirism of Moscow and Ankara's strategic partnership against the opposition states in the common enemy position. At the beginning of the process, it must be emphasized in particular that, after Anatolia, which has been trying to stand against Russian imperialism for centuries, has been exposed to a series of tragic examples of Western expansion, it has been forced to unwantedly approach the Soviet side, and that the Soviet side, in addition to these and the similar developments, is trying to draw Anatolia to its own line in exchange for military and material aid, with a squeeze caused by the inner discomfort in which it has lived. Of course, while Moscow puts up such a will, it was forced to prefer its spreading emulsions on Anatolia to freeze "even for a while" against the phenomenon of "an Anatolia occupied by allies". The success of the Turkish side in playing the "Soviet Cossus" based on the "Anadolu in the Soviet influence" phenomenon and putting a strong will together with the Sakaya Victory, made the Ankara government successful.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Türk Dünyası Araştırmaları

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 479
Atıf : 556
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini