Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 178
 İndirme 64
10-12 Yaş Grubundaki Erkek Çocukların Beden Kitle İndeksine Göre Fiziksel, Fizyolojik ve Motorik Özelliklerinin Değerlendirilmesi
2018
Dergi:  
Research in Sport Education and Sciences
Yazar:  
Özet:

Çocukların motor beceri yeterliliği, fiziksel aktivite seviyesi ve fitness düzeyini sağlıkla ilgili parametrelerle ilişkilendiren önemli bir faktör olabilmektedir. Amaç:  Bu çalışmanın amacı, 10-12 yaş grubundaki erkek çocukların önemli bir sağlık parametresi olan beden kitle indeksine göre fiziksel, fizyolojik ve motorik özelliklerine göre değerlendirilmesidir. Gereç ve Yöntem: Çalışmaya yaş ortalamaları 11.7±0.06 olan, beden kitle indeksine göre zayıf (Z, n:94), normal (N,n:92) ve kilolu (K, n:40) olmak üzere toplam 226 erkek çocuk gönüllü olarak katılmıştır. Çocukların boy uzunluğu, vücut ağırlığı, beden kitle indeksi (BKI) TANİTA BC-418 ölçüm cihazıyla ölçüldü. Motorik özelliklerin tespitinde, 30 saniye mekik-şınav, esneklik, durarak uzun atlama, statik denge, barfiks asılı kalma, sağ-sol kavrama kuvveti, 30m sürat, t-çeviklik ve 20m mekik koşu testleri uygulandı. Bulgular: Veriler istatiksel olarak SPSS 23 programında değerlendirilerek, gruplar arasındaki ilişkinin tespitinde Tek yönlü ANOVA-TUKEY testi uygulandı ve anlamlılık düzeyi 0.05 olarak seçildi. Yapılan değerlendirmede esneklik parametresi hariç barfiks asılı kalma, durarak uzun atlama, 20m mekik koşusu, sürat parametrelerinde K-N, K-Z, N-Z grupları arasında, mekik, şınav, parametrelerinde K-N, K-Z gruplar arasında, statik denge, sağ ve sol kavrama parametrelerinde K-Z, N-Z gruplar arasında, t-çeviklik parametresinde K-Z grupları arasında istatiksel açıdan anlamlı bir fark tespit edilmiştir (p<0.05).Sonuç: Beden kütle indeksine göre sınıflandırılan 10-12 yaş erkek çocukların fiziksel, fizyolojik ve motorik özelliklerine göre, zayıf ve normal çocukların kilolu olanlardan fizyolojik ve motorik parametrelerinde çoğunlukla daha iyi performans gösterdiği tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of Physical, Physiological and Motoric Features Of Boys Aged 10-12 Years According To Body Mass Index
2018
Yazar:  
Özet:

Children's motor skill competence can be an important factor that relates physical activity level and fitness level to health-related parameters. Purpose:The aim of this study is to evaluate boys aged 10-12 years according to their physical, physiological and motoric characteristics according to body mass index, which is known as an important health parameter. Materials and methods: A total of 226 Underweight(U, n:94), Normal weight  (N, n:92) and Overweight (O, n:40) boys were participated voluntarily according to the body mass index and having a mean age of 11.7 ± 0.06.Children's height, body weight, body mass index (BMI) were calculated using the TANITA BC-418 measurement device. For the determination of motoric properties, 30-second curl up and push up, sit and reach flexibility test, standing long jump, static stability, flexed arm hang, right-left grip force, 30m sprint, t-agility and 20m shuttle running tests were applied. Results: The data were evaluated statistically in the SPSS 23 program and One-way ANOVA-Tukey test was used to determine the relationship between the groups and a significance level of 0.05 was chosen. Statistically significant difference was found between each groups in the a lot parameters of flexed arm hang, standing long jump, 20m shuttle run, 30m sprint parameters; O-N, O-U, N-U between groups, 30 sec curl up, 30 sec push-up parameters; O-N, O-U between groups, static balance, right-left grip force parameters; O-U, N-U between groups, t-agility parameter; O and U between groups.However, no statistically significant difference was found in the flexibility parameter (p<0.05). Conclusion: 10-12 years old boys classified by body mass index according to physical, physiological and motoric characteristics, it was found that underweight and normal children generally perform better than overweight.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Research in Sport Education and Sciences

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 489
Atıf : 1.079
2023 Impact/Etki : 0.264
Research in Sport Education and Sciences