Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 2
Mutluluğun Sosyoekonomik Belirleyicileri: Afganistan Örneği
2022
Dergi:  
Sosyoekonomi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanım amacı Afganistan’da mutluluğu belirleyen faktörleri sıralı lojistik ve probit regresyon modelleri kullanarak deneysel olarak araştırmaktır. Çalışmada, Asya Vakfı tarafından Afganistan'ın 34 ilinde 2019 yılında 74.351 kişiden toplanan yatay kesit verileri kullanılmıştır. Araştırmada yaş, medeni durum, istihdam, eğitim düzeyi, gelir, yabancı dil yeteneği, coğrafi farklılıklar, bireylerin uzlaşmaya ve ülkenin gelecekteki yönüne ilişkin algısı ve hane ekonomik durumundaki değişimin ülkedeki bireylerin mutluluğunu etkileyen temel değişkenler olduğu tespit edilmiştir. Aile büyüklüğünün mutluluk üzerindeki olumlu etkisi bu çalışmanın ana bulgusu olmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Socio-economic Determinants Of Happiness: The Case Of Afghanistan
2022
Dergi:  
Sosyoekonomi
Yazar:  
Özet:

The study empirically investigates the determinant factors of happiness in Afghanistan using ordered logistic and probit regression models. In the study, cross-sectional data collected from 74,351 people in the 2019 survey of the Asia Foundation in 34 provinces of Afghanistan was employed. Our findings confirm that age, marital status, employment, education level, income, foreign language ability, perception of the country’s future direction, and change in the household economic situation are the key variables affecting the happiness of individuals in the country. The positive impact of the family size variable on happiness has been the study’s key finding.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sosyoekonomi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 916
Atıf : 4.214
Sosyoekonomi