Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 108
 Görüntüleme 79
 İndirme 34
İlkogretim Dorduncu ve Besinci Sinif Ogrencilerinin Sosyal Bilgiler Derslerinde Elestirel Dusunme Duzeylerinin Cesitli Degiskenler Acisindan İncelenmesi
2006
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın yapılma amacı, ilköğretim dördüncü ve beşinci sınıf öğrencilerinin sosyal bilgiler derslerinde eleştirel düşünme düzeylerini çeşitli değişkenler açısından incelemektir. Bu betimleyici çalışmanın evrenini, Ankara İli sınırları içerisinde bulunan merkez ilçelerdeki Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı ilköğretim okullarının dördüncü ve beşinci sınıf öğrencileri oluşturmaktadır. Oranlı küme örnekleme yapılarak tespit edilen araştırmanın örneklemi ise 20 ilköğretim okulunun dördüncü ve beşinci sınıf öğrencilerinden (2488) oluşmaktadır. Araştırmada araştırmacı tarafından geliştirilen “Eleştirel Düşünme Ölçekleri” kullanılmıştır. Araştırmanın sonucunda genel olarak öğrencilerin yüksek düzey eleştirel düşünme becerilerine sahip olduklThe aim of this research is to observe the fourth and fifth grade primary school students\' critical thinking levels through different variables. The population of this emphasizing research is formed by fourth and fifth grade students of the primary schools dependent to the National Education Association directorships in the centre towns within Ankara. The sample of the research which is brought out by using proportional group sampling is consisted of fourth and fifth grade students (2488) of 20 primary schools which are dependent to these National Education Association directorships.”The Critcal Thinking Tests” which is developed by researcher, is used in this study. Results of research generally revealed significant difference between fourth and fifth grade primary school students\' critical thinking levels in social studies lessons with student\'s classroom level and social studies curriculum.İlköğretim okulu, sosyal bilgiler, eleştirel düşünmeElementary school, social studies, critical thinking Tam Metin

Anahtar Kelimeler:

The Research Of Fourth and Fifth Grade Primary School Students Critical Thinking Levels In Social Studies Lessons According To Different Variables
2006
Yazar:  
Özet:

The aim of this research is to observe the fourth and fifth grade primary school students\' critical thinking levels through different variables. The population of this emphasizing research is formed by fourth and fifth grade students of the primary schools dependent to the National Education Association directorships in the centre towns within Ankara. The sample of the research which is brought out by using proportional group sampling is consisted of fourth and fifth grade students (2488) of 20 primary schools which are dependent to these National Education Association directorships.”The Critcal Thinking Tests” which is developed by researcher, is used in this study. Results of research generally revealed significant difference between fourth and fifth grade primary school students\' critical thinking levels in social studies lessons with student\'s classroom level and social studies curriculum.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.099
Atıf : 16.014
2023 Impact/Etki : 0.583
Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi