Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
 İndirme 2
FinTech Yatırımları ve GSYİH İlişkisi: Yüksek Gelirli Ülkeler İçin Ampirik Bir Çalışma
2023
Dergi:  
İzmir İktisat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Technology, the internet, and demographic change have started a rapid transformation in the financial services sector. The widespread use of innovation and technology in financial services in social and economic areas made these services more effective and companies called Fintech have emerged important economic actors. The Fintech sector has generated changes in the traditional financial service understanding and the delivery of these services. In this area, Fintech companies are developing new financial business models with the help of the latest technological developments and offering innovative financial products and services such as payment services, asset management, and insurance services. This study investigates, the relationship between GDP and Fintech investment using panel causality methods from 2014Q1 to 2020Q4 for eight high-income countries: The United States, United Kingdom, Singapore, Australia, Canada, Germany, Israel, and France. The results indicate the existence of cross-sectional dependence among countries. According to Westerlund’s panel cointegration test results, a cointegration relationship between two variables has been found in the long run. In the short run, panel Granger causality variables have been found only in Germany. We find a positive effect of Fintech investment on GDP in seven countries, and we see a negative relationship in Singapore. Teknoloji, internet, ve demografik değişim finansal hizmet sektöründe hızlı bir dönüşüm başlatmıştır. Finansal hizmetlerdeki inovasyon ve teknolojinin sosyal ve ekonomik alanda oldukça yaygın kullanımı, bu hizmetleri daha etkin hale getirmiş ve Fintech olarak adlandırılan şirketler önemli bir ekonomik aktör olarak ortaya çıkmıştır. Fintech sektörü, geleneksel finansal hizmet anlayışında ve finansal hizmetlerin sunumumda değişimler meydana getirmiştir. Bu sektörde, Fintech şirketleri, son teknolojik gelişmelerin yardımıyla yeni finansal iş modelleri geliştirmekte ve ödeme hizmetleri, varlık yönetimi, sigorta hizmetleri gibi yenilikçi finansal ürün ve hizmetler sunmaktadır. Bu çalışmada, GSYİH ve Fintech yatırımları arasındaki ilişki, sekiz yüksek gelirli ülke (ABD, İngiltere, Singapur, Avustralya, Kanada, Almanya, İsrail ve Fransa) için 2014Q1 - 2020Q4 döneminde panel nedensellik yöntemleriyle araştırılmıştır. Elde edilen sonuçlar, ülkeler arasında yatay kesit bağımlılığının varlığını göstermektedir. Westerlund panel eşbütünleşme testi sonuçlarına göre, uzun dönemde iki değişken arasında eşbütünleşme ilişkisi bulunmuştur. Kısa vadede, panel Granger nedensellik yalnızca Almanya'da bulunmuştur. Ele aldığımız yedi ülke için Fintech yatırımının GSYİH üzerinde olumlu bir etkisi görülürken, ilgili dönemde Singapur için olumsuz bir ilişkisi olduğu gözlemlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Fintech Investment and Gdp Relationship: An Empirical Study For High Income Countries
2023
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












İzmir İktisat Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 711
Atıf : 6.549
2023 Impact/Etki : 0.367
İzmir İktisat Dergisi