Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 53
 İndirme 7
Kibris Baris Harekâtinin Turk Mizahina Yansimasinda Akbaba Ornegi
2015
Dergi:  
Çağdaş Türkiye Tarihi Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye 1974 yılında garantör devlet sıfatıyla Kıbrıs Adası'ndaki soydaşlarının güvenliğini sağlamak için adaya askeri bir müdahale bulundu. Bu olay gerek yerli basında gerekse yabancı basında büyük yankı uyandırdı. Barış harekâtını yapan Türkiye'nin haklı gerekçeleri olmasına karşın ne yazık ki bu durum görmezlikten gelinmiş büyük ölçüde bugün Kıbrıs'ta Türk kesimine uygulanan bir tecrit halini yaratmıştır. Bunun yanı sıra Türkiye'nin Kıbrıs Adası'na yapmış olduğu Barış Harekâtı Türkiye'nin kendisini de dış politikada sıkıntıya sokarak giderek Türkiye'ye karşı bir ambargo uygulamasına da neden olmuştur. Elbette bu süreç dış basında ele alındığı kadar Türkiye'de ele alınmış, süreçle ilgili çeşitli değerlendirmeler Türk basınında da yer bulmuştur. Bütün bu sıkıntılı siyasi süreçte Kıbrıs Barış Harekâtı sadece manşetlerde ya da köşe yazarlarının yorumlarıyla sınırlı kalmamış aynı zamanda mizahi unsurların da içinde kendini göstermiştir. Bu makalede, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde son derece büyük bir öneme sahip olan Kıbrıs Barış Harekâtı'nın dönemin mizah dergisi olan Akbaba'nın sayfalarına ne şekilde yansıdığı ele alınmaya çalışılmıştır. Kıbrıs, her yönüyle hem tarih boyunca hem de günümüzde farklı bir öneme sahiptir. Bu konuyla ilgili akademik anlamda pek çok çalışma yapılmasına karşın mizah unsurunun biraz eksik olması bizi bu konuya yöneltmiş ve Akbaba'nın gözünden Kıbrıs Barış Harekâtı irdelenmeye çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Reflection Of Cyprus Peace Operation In Turkish Humor; Journal Of Akbaba
2015
Yazar:  
Özet:

Turkish military intervention to Cyprus,to protect their consanguine people in 1974, had considered as an important event in national and international press. Eventhough Turkey had rightful reasons in the peace campaign, this situation had been ignored and today the Turkish part of Cyprus is partically isolated. Furthermore, due to that Peace Operation to Cyprus island, Turkey had difficulties in the foreign policy and faced an embargo. That period had been evaluated intensively both in foreign and Turkish national press. Cyprus Peace Operation turned to be a troublesome period and did not only evaluated in the first page news nor on the articles but also appeared on the humorous sections. The Cyprus Peace Operation in the history of the Republic of Turkey has a very great importance. In this article, how Turkish invasion of Cyprus discussed in the humor magazine called Akbaba of that period has been evaluated. Cyprus has a very great importance over the years at all points. There are lots of studies in this subject however there is not enough humorously literature study. So Cyprus Peace Operation has been examined according to humor magazine Akbaba in this paper.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Çağdaş Türkiye Tarihi Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 537
Atıf : 1.840
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini