Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 47
 İndirme 11
2-6 Yaş Arası Çocuğu Olan Annelerin Öfke Düzeyi ile Çocuk Yetiştirme Tutumu Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
2020
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Mutluluk ve üzüntü gibi öfke de o duyguyu yaşatan bireye karşı sergilenen sözel ya da sözel olmayan dışa vurum tarzları arasında yer almaktadır. Öfke, gereğinden fazla yaşandığında ve kendini saldırgan tavırlarla gösterdiğinde pek çok problemin ortaya çıkmasına yol açabilmektedir. Öfke, insanların her birinde farklı şekillerde kendini gösteren bir duygudur. Bunlar içe vurum, dışa vurum ve öfke kontrolü biçiminde ifade edilmektedir. Öfke, dozunda ve kısa süreli ve dozunda olursa son derece faydalı bir duygudur. Ancak öfke sürekli ve şiddetli olduğunda yıkıcı bir duyguya dönüşmektedir. Dolayısıyla öfkeye yol açan faktörlerin bilinmesi ve öfkenin ifade edilme şekli son derece önemlidir. Öfkenin ifade edilme şeklini etkileyen faktörler arasında yaş, cinsiyet, eğitim düzeyi, medeni durum ve kültür yer almaktadır. Aile içinde ortaya çıkan öfke ise aile fertlerinin tamamı üzerinde negatif sonuçlar doğurmaktadır. Bu çalışmanın amacı 2-6 yaş arası çocuğu olan annelerin öfke düzeyi ile çocuk yetiştirme tutumu arasındaki ilişkinin incelenmesidir. Bu amaç doğrultusunda İstanbul'da ikamet eden 112 katılımcı ile anket uygulaması yapılmıştır. Yapılan araştırmada veri toplama aracı olarak Öfke Belirtileri Ölçeği, Ebeveyn Tutum Ölçeği ve Beck Depresyon Ölçeği toplamda 122 ifadeden oluşan likert tipi anket formu kullanılmıştır. Araştırma sonucunda araştırma grubunu oluşturan annelerin, öfke belirtileri düzeyi ile aşırı koruyucu tutum ve depresyon düzeyi arasında; ciddiye alınmama düzeyi ile haksızlığa uğrama ve eleştirilme düzeyleri arasında; haksızlığa uğrama düzeyi ile eleştirilme düzeyleri arasında, eleştirilme düzeyi ile izin verici tutum düzeyleri arasında pozitif yönlü ve istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Review Of The Relationship Between The Level Of Anger Of Mothers With Children Between 2-6 Years
2020
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Happiness and sadness are also among the styles of verbal or non-verbal expression against the person who experiences that feeling. Anger can lead to a lot of problems when it occurs excessively and when it shows itself with aggressive attitudes. Anger is a feeling that manifests itself in different ways in each person. These are expressed in the form of shooting inside, shooting outside and control of anger. Anger is an extremely beneficial feeling in dose and short-term and dose. But when anger is constant and violent, it turns into a devastating feeling. Therefore, the knowledge of the factors that lead to anger and the way of expressing anger is extremely important. Factors affecting the form of anger are age, gender, level of education, civic status and culture. The anger that occurs within the family causes negative consequences on all the family members. The aim of this study is to study the relationship between the level of anger of mothers with children between 2-6 years of age and the attitude of childbirth. The survey was conducted with 112 participants residing in Istanbul. In the study, the data collection tool was used as a liquid-type survey form consisting of 122 expressions, the scale of anger symptoms, the scale of parental attitude and the scale of Beck depression. The study found a positive and statistically meaningful relationship between the level of anger symptoms and the level of overprotection and depression; the level of seriousness and the level of injustice and criticism; the level of injustice and criticism; the level of criticism and the level of permissive attitude.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 11.916
Atıf : 45.104
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini