Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
Ege Bölgesindeki Koyun ve Keçi İşletmelerinde Toxoplasma Gondii Seroprevalansının Araştırılması
2022
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi
Yazar:  
Özet:

Zoonoz bir hastalık olan Toksoplazmozis zorunlu hücre içi protozoon Toxoplasma gondii tarafından oluşturulan, insan ve küçükbaş ruminantlarda önemli kayıplara yol açan bir hastalıktır. Bu çalışmada hayvancılık potansiyeli yüksek olan Ege Bölgesinde İzmir ili ve çevresindeki beş ilde abort hikayesi olan küçükbaş hayvancılık işletmeleri taranmıştır. Toplamda 15 işletmeden bir yaş ve üstü 166 küçükbaş hayvana ait (118 adet koyun ve 48 adet keçi) kan serumları toplanmıştır. ELISA testi yapılarak anti-Toxoplasma gondii antikorları araştırılmış ve 11 (%73.3) işletmede 34 küçükbaş hayvanda (%20.48) pozitiflik tespit edilmiştir, dört işletmede ise anti-Toxoplasma gondii antikorları tespit edilememiştir. Tür düzeyinde pozitiflik oranları koyunlarda %14.4, keçilerde %35.42 olarak tespit edilmiştir. Sonuç olarak bu çalışma ile İzmir ve çevresindeki illerde abort şikayeti olan koyun ve keçi işletmelerinde Toxoplasma gondii antikorlarının yaygınlığı tespit edilmiş ayrıca abort problemlerinin olası Toxoplasma gondii kaynaklı saha yansıması ortaya konulmuştur. Gelecek çalışmalarda, Ege Bölgesi'nde atık etkenlerinin araştırılmasında paraziter etkenlerinde dikkate alınması gerektiğinin önemine varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Research Of Toxoplasma Gondii Seroprevalence In Sheep and Sheep In The Egean Region
2022
Yazar:  
Özet:

Toxoplasmosis is a disease that is created by the compulsory cell-in-protozon Toxoplasma gondii, which leads to significant losses in humans and small-head ruminants. In this study, the animal potential is high in the Egean region of Izmir and the surrounding five provinces of the abortion story of the small-scale animal enterprises have been scanned. In total, from 15, a single-year-old and over 166 small-headed animals (118 goats and 48 goats) blood serums have been collected. Through the ELISA test, anti-Toxoplasma gondii antibodies were studied and 11 (73.3%) in the plant were found positive in 34 small animals (20.48) and four in the plant were not identified anti-Toxoplasma gondii antibodies. Positiveness rates at species levels were 14.4 percent in sheep and 35.42 percent in goats. As a result of this study, the prevalence of Toxoplasma gondii antibodies in cows and goats, which have a complaint of abortion in the provinces of İzmir and the surrounding region, has been identified as well as the potential field reflection of abortion problems caused by Toxoplasma gondii. In future studies, the importance of taking into account parasitic factors in the research of waste factors in the Egean region has been established.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 877
Atıf : 1.870
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini