Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
 İndirme 1
Turist Harcamalarının Bölgesel Ekonomiye Etkileri: Kütahya Örneği
2022
Dergi:  
Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ekonomi üzerinde olumlu etkilere sahip olan turizm sektörü, bölgesel kalkınmanın gelişmesinde önem arz etmektedir. Son yıllarda kırsal ve bölgesel ekonomilerin gelişiminde turizm sektörüne verilen değer gittikçe artmaktadır. Böylelikle, uzun vadede sürdürülebilir bölgesel kalkınma programları için güçlü temel sağlanabilecektir. Kütahya termal turizm için oldukça uygun potansiyele sahiptir. Sahip olduğu kaynaklar, bölgesel kaynaklara dayalı bir ekonominin geliştirilmesi ve istihdam yaratılması için büyük bir öneme sahiptir. Ağır sanayi imkânları sınırlı olan Kütahya bölgesinin kalkınmasında turizm sektörü önemli bir yer tutmaktadır. Bu çalışma ile Kütahya termal kaynaklarının ekonomik potansiyeli ile termal turizm faaliyetlerinin ekonomik durumu anket çalışması ile incelenmiştir. Kütahya’ya gelen turistlerin yaptıkları harcamaların bölgesel kalkınma açısından yardımcı bir unsur olduğu belirlenmiştir. Çalışma Kütahya için yapılacak turizm planlamalarının mikro ve makro düzeyde gerçekleştirilmesi durumunda, bölgenin turizmden daha fazla verimli sonuçlar elde edilebileceğini göstermektedir. Yerel ekonomiyi geliştirmede termal turizmin önemini açık bir şekilde kabul edilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Effects Of Tourist Expenditures On The Regional Economy: The Case Of Kutahya
2022
Yazar:  
Özet:

The tourism sector, which has positive effects on the economy, is important in the development of regional development. In recent years, the value given to the tourism sector has been increasing in the development of rural and regional economies. Thus, a strong basis for sustainable regional development programs will be provided in the long run. Kütahya has a very suitable potential for thermal tourism. Its resources are of great importance for the development of an economy based on regional resources and the creation of employment. The tourism sector has an important place in the development of the Kütahya region, where heavy industry opportunities are limited. In this study, the economic potential of Kütahya thermal resources and the economic situation of thermal tourism activities were tried to be examined with a survey study. It has been determined that the expenditures of the tourists coming to Kütahya are an auxiliary factor in terms of regional development. The study shows that if tourism planning for Kütahya is carried out at micro and macro levels, more efficient results can be obtained from tourism in the region. The importance of thermal tourism in developing the local economy is openly recognized.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.665
Atıf : 9.467
Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi