Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
Mülteci Krizi Karşısında Aktivist Bir Sanatçı: Al Weiwei
2023
Dergi:  
Kent Akademisi
Yazar:  
Özet:

Bu makale, günümüz dünyasında yaşanan mülteci krizi karşısında sanatçı ve aktivist Ai Weiwei’nin sanatıyla verdiği mücadeleyi araştırıyor. Siyasi ağırlıklı mesajlar içeren eleştirel ve düşündürücü çalışmalarıyla çağdaş dünyanın mülteci krizi karşısındaki duyarsızlığı ve gündelik politik amaçlarla sınırlarına kurdukları barikatlara meydan okuyan uluslararası sanat çalışmalarıyla ele almaktadır. Çağımızın önemli problemlerinden biri olan mülteci krizleri, iç savaşlar, doğal afetler veya siyasi baskılar nedeniyle milyonlarca insanın evlerini, yurtlarını terk etmek zorunda kaldıkları ciddi insani olaylardır. Etkileri ulusal ve uluslararası olan bu küresel sorun, beraberinde birçok yeni probleme neden olabilmektedir. Farklı kurum ve kuruluşlarca ele alınan bu sorun sanatın da odak noktasını oluşturmaktadır. Bu çerçevede sanatın toplumsal rolü oldukça önemli ve değerlidir. Çok yönlü olan mülteci krizini çağdaş sanat ekseninde değerlendiren Ai Weiwei, sanatın objektifliği ve evrenselliğini kanıtlayıcı işleriyle toplumsal hafızada sanatsal reformlar bırakmaktadır. Son 10 yılda yaşanan Suriye iç savaşıyla zirve noktasına ulaşan mülteci krizi, sanatçı ve kendisi de göçmen olan Çinli sanatçı Ai Weiwei’nin sanatının ana teması haline gelmiştir. Uluslararası platformda gerçekleştirdiği sanatsal aktiviteleriyle insani politikaların geliştirilmesine ve insani amaçlara ulaştırılmasındaki etkin rolünü gösteren güçlü sanatsal formlar sunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

An Activist Artist In The Face Of Refugee Crisis: Al Weiwei
2023
Dergi:  
Kent Akademisi
Yazar:  
Özet:

This article explores the struggle of artist and activist Ai Weiwei in the face of the refugee crisis in today's world. With its critical and thought-provoking works containing politically weighted messages, he addresses the insensitivity of the contemporary world to the refugee crisis and the international artworks that challenge the barricades it has been established on the borders for everyday political purposes. Evaluating the multifaceted refugee crisis on the axis of contemporary art, Ai Weiwei leaves artistic reforms in social memory with works that prove the objectivity and universality of art. The refugee crisis, which reached its peak with the Syrian civil war in the last 10 years, has become the main theme of the works of Chinese artist Ai Weiwei, who is also an immigrant. He offers strong artistic forms that show his active role in developing human policies and achieving humanitarian goals with his artistic activities on the international platform.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Kent Akademisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 672
Atıf : 1.220
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini