Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 77
 İndirme 39
Düzenli Olarak Egzersiz Yapan Bireylerin Beden Algıları ve Yeme Tutumları Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
2018
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Yapılan bu çalışmanın amacı, düzenli olarak egzersiz yapan bireylerin yeme tutumları ve beden algıları arasındaki ilişkiyi belirlemektir. Çalışmada veri toplama aracı olarak, Bedeni Beğenme Ölçeği ve Yeme Tutum Testi kullanılmıştır. Bu araştırmada ki verilerin çözümlenmesinde SPSS 20 paket programı kullanılmıştır. Verilerin analizinde tanımlayıcı istatistik ve Pearson Korelasyon analizi uygulanmıştır. Çalışmanın sonunda, düzenli olarak egzersiz yapan bireylerin beden algıları ile yeme tutumları arasında olumsuz yönde bir korelasyon olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Regularly Examining The Relationship Between Body Algae and Meals.
2018
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to determine the relationship between the eating attitudes and body perceptions of individuals who exercise regularly. In the study, as a data collection tool, the body’s Likes Scale and Eating Attitude Test were used. In this study, the SPSS 20 package program was used to analyze the data. The analysis of data has been applied to identifying statistics and Pearson Correlation analysis. At the end of the study, individuals who exercise regularly found that there was a negative correlation between body perceptions and eating attitudes.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 21
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini