Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
From Meno-pause to Meno(play): New Delhi and the Indian Tango
2017
Dergi:  
Indi@logs
Yazar:  
Özet:

Abstract Since 1989, Ananda Devi, one of Mauritius’ most prolific Francophone writers, has been writing female protagonists who go beyond what Roland Barthes says is the deformed and mythical image of the female, and in the case of Ananda Devi’s 2007 novel, Indian Tango, of the aging female. Set in modern New Delhi, a city tugged herself in multiple directions by politics, religion and globalization, we will examine how Subhadra, mother, wife, daughter-in-law and soon to be grandmother, attempts to reclaim her individuality now replaced by the social isolation of menopause, that is, « par la représentation du vide… ». Subhadra exhumes her female body ignored by her husband and shamed by her mother-in-law along the streets of India’s capital and consequently undergoes a sexual (re) awakening for which neither she nor her family is prepared. This paper will examine how Devi’s female protagonist-outcast uses the sounds and rhythms of the urban complexities of New Delhi to denounce ideologies rooted in patriarchal traditions and restrictions and thus rejecting assumptions menopausal women are asexual and undesirable and consequently underlines how a walk around a New Delhi block in fact (re) defines menopause for Subhadra as a time of liberation and sexual discovery.

Anahtar Kelimeler:

0
2017
Dergi:  
Indi@logs
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Indi@logs

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 119
Atıf : 4
Indi@logs