Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 20
 İndirme 4
Covid-19’un Turkiye’nin Dis Ticaretine Etkisi
2022
Dergi:  
Uluslararası Ekonomi ve Yenilik Dergisi
Yazar:  
Özet:

2019 Aralık ayında Çin'in Wuhan eyaletinde görülen, Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemi olarak adlandırdığı COVİD-19 dünyayı etkisi altına almış ve ülke ekonomilerini zarara uğratmıştır. Salgının solum yoluyla bulaşması nedeniyle; insan sağlığına olumsuz etkilerini azaltmak için, hükümetlerce alınan yasaklar ve önlemler, dış ticaretinde negatif yönde ilerlemesine yol açmıştır. Küresel çapta arz-talep dengesizliği yaratarak üretim ve tüketimin daralmasına neden olmuş, ithalat ve ihracat durma noktasına gelmiştir. Bu olumsuzluklar neticesinde de küresel tedarik zinciri sekteye uğramıştır. Ülkelerin gelişmişlik seviyelerinin önemi kalmamıştır. Bu sürecin ne kadar devam edeceği belirsizliğini korumaktadır. Bu çalışmada, 2020 yılının mart ayında Türkiye de ortaya çıkarak etkisini göstermeye başlayan Covid-19'un, Türkiye’nin dış ticaret hacmine (2018-2021) etkisinin tespit edilmesi ve geleceğe yönelik politika önerileri yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Covid-19 On Foreign Trade In Turkey
2022
Yazar:  
Özet:

COVID-19, which was seen in the Wuhan province of China in December 2019 and named as a pandemic by The World Health Organization affected the World and damaged the country’s economies. Due to the transmission of the epidemic through breathing; prohibitions and measures taken by goverments to reduce their negative effects on human health have led to a negative progress in foreign trade. By creating a glabay supply-demand imbalance, it causeda conraction in production and consumption, imports and exports came to a standstill. As a result of a negativities, the glabal supply chain has benn disrupted. The level of development of the countries does not matter anymore. It remains unclear how long this process will continue. In this study, it is aimed to determine the effect of COVID-19, which started to show its effect by emerging in Turkey inMarch 2020, on Turkey’s foreign trade volume (2018-2021) and to give suggestions for the future.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Uluslararası Ekonomi ve Yenilik Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 139
Atıf : 705
2023 Impact/Etki : 0.4
Uluslararası Ekonomi ve Yenilik Dergisi