Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 12
 Görüntüleme 47
 İndirme 16
Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yönelik Gerçekleştirilen “Doğada Bilim Yapıyorum!” TÜBİTAK 4004 Projesinin Değerlendirilmesi
2019
Dergi:  
İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında yürütülen “Doğada Bilim Yapıyorum!” projesinin sonuçlarını içermektedir. Proje kapsamında, beş gün boyunca Sevgi Evlerinden gelen 40 ortaokul öğrencisi ile fen, astronomi, sanat, spor ve müzik alanlarında sorgulama becerilerini geliştirecek bilimsel çalışmalar ve doğayı bilimsel bir gözle gözlemlemelerini sağlayacak argüman odaklı interaktif etkinlikler yürütülmüştür. Yürütülen çalışmada, öğrencilerin düzenli olarak “Doğa ve Bilim Günlüğü” tutmaları sağlamış ve projenin öğrenciler üzerinde oluşturduğu etkiyi ölçmek amacıyla ön test ve son test olarak “Bilimsel Alan Gezisi Tutum Ölçeği”, “Bilimsel Tutum Ölçeği” ve “Çevre Algı Ölçeği” uygulanmıştır. Uygulanan ölçeklerin etik kurul kararı, proje uygulama tarihinden önce alınmıştır. Ölçeklerden elde edilen verilerin nicel analizleri sonucunda projenin, çocukların çevre algısı ve bilimsel tutum üzerinde büyük oranda, bilimsel alan gezisi tutumu üzerinde ise orta düzeyde bir etki oluşturulduğu sonuçlarına ulaşılmıştır. Katılımcı öğrencilerin “Doğa ve Bilim Günlüklerinin” nitel analizleri sonucunda ise 6 farklı tema tespit edilmiş ve çalışmada ayrıntılı irdelenmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Assessment Of The Project “doing Science In Nature!“ Carried Out For Children In Need Of Protection Financed By Tubitak Under 4004
2019
Yazar:  
Özet:

This research includes the results of the project “Doing Science in Nature!“ carried out within the scope of TUBITAK 4004 Nature Education and Science Schools. Within the context of the project, scientific studies were conducted with 40 secondary school students from Children Houses in order to develop their skills of questioning in the areas of science, astronomy, art, sports and music, as well as argument-oriented interactive activities that would enable them to observe the nature with a scientific eye for five days. In the research that was carried out, the students were made keep a “Diary of Nature and Science” regularly and “Scientific Field Trip Attitude Scale”, “Scientific Attitude Scale”, “Environmental Perception Scale” were applied as pre-test and post-test to measure the impact of the project on the students. Ethics committee decision of the aforementioned scales had been made before the project implementation date. As a result of quantitative analyses of the data acquired from the scales, it was determined that the project had a great impact on children’s environmental perceptions and scientific attitudes and a moderate impact on their scientific field trip attitudes. 6 different themes were identified as a result of the qualitative analysis of the Natural and Science Diaries.        As a result of qualitative analyses of the participant students’ “Diaries of Nature and Science”, on the other hand, six different themes were determined and examined in the research in detail.                                                                                        

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.642
Atıf : 7.586
İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırmaları Dergisi