Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 91
 Görüntüleme 23
 İndirme 2
Covid-19 (Koronavirüs) Üzerine Öğretmen Adaylarının Görüşleri
2020
Dergi:  
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, ülkemizde ve tüm dünyada görülen Covid-19 pandemi sürecinde, sosyal bilgiler ve fen bilgisi öğretmen adaylarının Covid-19 hakkında genel düşüncelerini ortaya çıkarmak amaçlanmıştır. Ayrıca adaylara, onlara göre Covid-19 salgınının hangi tedbirler ile durdurulabilir olduğu, Covid-19 salgının ülkemizde ne kadar süre devam edeceğini düşündüklerini, salgın sırasında kullanılan çevrim içi eğitim hakkındaki düşünceleri sorulmuştur. Çalışmada, nitel araştırma yöntemlerinden biri olan olgu bilim deseni kullanılmıştır. Araştırmanın katılımcılarını, İstanbul da yer alan bir devlet üniversitesinin, eğitim fakültesinde, sosyal bilgiler öğretmenliğinden 27 ve fen bilimleri öğretmenliğinden 26 öğretmen adayı oluşturmaktadır. Öğretmen adayları ile yarı yapılandırılmış görüşmeler yapılmıştır. Bu görüşmelerde kullanılmak üzere ise altı maddelik görüşme formu, veri toplama aracı olarak hazırlanmıştır. Elde edilen veriler, betimsel analiz tekniği ile çözümlenmiştir. Ortaya çıkan sonuçlara göre öğretmen adayları salgına neden olan virüs için hızlı ve kolay yayılabilen bir virüs, tüm dünyayı etkisi altına alan bir virüs gibi genel tanımlamaları ağırlıklı olarak kullanırken, toplumca gerekli tedbirler alınmalı ve ciddiyetle uyulmalı, sosyal mesafe korunmalı, zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmamalı, salgının tedbirler ile en erken yaz sonu bitebileceği, ancak bu salgının ardından sosyal ilişkilerde azalma ve temas gerektiren davranışlarda azalma olacağı, tüm olumsuzluklara rağmen çevrim içi eğitimde önemli ilerleme kaydedildiği ancak her şeye rağmen yüz yüze eğitimi karşılayamaması gibi düşüncelerinden bahsetmişlerdir.

Anahtar Kelimeler:

Opinions of Teacher Candidates on Covid-19 (Coronavirus)
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, during the Covid-19 pandemic process seen in our country and around the world, the aim is to reveal the general opinions of social information and science teachers candidates about Covid-19. The candidates were also asked about what measures they thought the Covid-19 epidemic could be stopped, how long the Covid-19 epidemic would last in our country, and the opinions on the online training used during the epidemic. In the study, one of the qualitative research methods of the fact scientific design was used. The participants of the study are formed by 27 teachers candidates from a state university located in Istanbul, the Faculty of Education, the Faculty of Social Information and the Faculty of Sciences. Half-configured talks were held with the teachers candidates. For use in these conversations, the six material conversation forms are prepared as a data collection tool. The data obtained is analyzed using the imagistic analysis technique. According to the findings, teachers refer to the general definitions such as a virus that can spread quickly and easily for the virus that causes the epidemic, a virus that affects the whole world mainly, social measures must be taken and seriously followed, social distance should be protected, unless necessary should not be out, the epidemic may end at the earliest end of the summer with measures, but after this epidemic will be a decrease in the behaviors that require reduction and contact in social relationships, the considerable advances in online education have been recorded despite all the negatives but, despite all, face-to-face education cannot be fulfilled.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 779
Atıf : 1.496
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi