Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 5
A Literary Piece As A Sociological Work: The Concept Of Modernity In Karel Čapek’s “war With The Newts”
2021
Dergi:  
Adeptus
Yazar:  
DOI:  
10.11649/a.2516
Özet:

Abstract In this text, I interpret Karel Čapek’s novel War With the Newts (1936) as a sociological work and analyze the concept of the modern age that it presents. First, I show in what sense Čapek’s work was sociological. Following Theodor Adorno, I suggest that the difference between literature and sociology is not of a fundamental but of a historical and analytical nature, and that what defines sociology is not method, empiricism, or explicitly defined concepts, but the insightful notion of social totality. In Čapek, I analyze a social totality that I find in his concept of the modern age. Such an analysis provides insight into the self-destructive power of modern society. I suggest that Čapek’s portrayal of modernity still applies today and that we can recognize the same patterns he presented in the world around us.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Dergi:  
Adeptus
Yazar:  
DOI:  
10.11649/a.2516
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Adeptus

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 168
Atıf : 21
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini