Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
Hibrit Öğrenme Ortamlarında Probleme Dayalı Etkinliklerin Ölçme-Değerlendirme Uygulamaları
2023
Dergi:  
Cumhuriyet Uluslararası Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Salgın, afet ve ulaşım gibi problemlerle yüzleşen öğrenciler, dersleri sınıftaki akranları ile birlikte eş zamanlı olarak takip edememektedirler. Bu gibi durumlarda etkileşimli öğrenme sağlanabilmesi için çevrimiçi ve hibrit öğrenme uygulamalarına başvurulmaktadır. Bu çalışmanın amacı, fizik dersinde hibrit öğrenme ortamlarında öğrencileri öğrenme sürecinin aktif katılımcıları olarak sürece katacak alternatif ölçme-değerlendirme uygulamalarının sağlanmasıdır. Araştırmada nitel araştırma yöntemi kapsamında geliştirici-eleştirel eylem araştırması modeli kullanılmıştır. Araştırma, araştırmacının 12 yıl fizik öğretmenliği yaptığı lisede 11. sınıftan 33 öğrenci ile araştırmacı rehberliğinde yürütülmüştür. Veriler, dereceli puanlama anahtarı, görüşme ve dokümanlar yardımı ile elde edilmiştir. Doküman ve görüşmeler içerik analizi, dereceli puanlama anahtarı verileri betimsel analiz ile değerlendirilmiştir. Hibrit öğrenme ortamlarında dezavantajlı gruplar olarak nitelendirilen ve derslere çevrimiçi katılan öğrencilerin etkileşimlerinin üst düzeylere çıkarılabilmesi için ölçme-değerlendirme aracı olarak akran değerlendirme, akran grup değerlendirme, dereceli puanlama anahtarı, analoji haritası ve dokümanlardan yararlanılmıştır. Probleme dayalı öğrenme (PDÖ) uygulamaları sonucunda ölçme-değerlendirmeler ile öğrenciler gerçek yaşam problemleri ile yüzleşmişlerdir. Bu durum sonucunda, öğrencilerin grup içinde ve gruplar arasında etkileşimleri gelişerek, bireysel ve grup sorumlulukları üst düzeylere çıkmış ve öğrenme sürecinde olumlu kazanımlar elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Assessment and Evaluation Applications Of Problem-based Activities In Hybrid Learning Environments
2023
Yazar:  
Özet:

Students who face problems such as pandemics, disasters, and transportation cannot follow the lessons simultaneously with their peers in the classroom. In such cases, online and hybrid learning applications are used to provide interactive learning. The aim of this study was to provide alternative assessment-evaluation practices that would involve students as active participants in the learning process in hybrid learning environments in physics lessons. This study used the developmental-critical action research model. The research was conducted under the guidance of the researcher with 33 students from the 11th grade at the high school where the researcher worked as a physics teacher for 12 years. The data was obtained with the help of rubrics, interviews, and documents. Documents and interviews were evaluated using content analysis, and rubric data were evaluated with descriptive analysis. Peer evaluation, peer group evaluation, rubric, analogy map, and documents were used as measurement and evaluation tools in order to increase the interactions of students who were considered as disadvantaged groups in hybrid learning environments and who attended online courses to higher levels. The results of the problem-based learning (PBL) applications revealed that students faced with real-life problems through measurement and evaluation. As a result of this situation, students' interactions within and between groups improved, individual and group responsibilities increased, and positive gains were achieved in the learning process.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Cumhuriyet Uluslararası Eğitim Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 577
Atıf : 3.184
2023 Impact/Etki : 0.497
Cumhuriyet Uluslararası Eğitim Dergisi