Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 21
 İndirme 4
Tevhid-i Ulûhiyyet Kavramı Üzerine Bir Değerlendirme
2013
Dergi:  
Kader
Yazar:  
Özet:

The most important and fundamental concept in Islamic thought is undisputedly the concept of Unity (Tawhid). The aforementioned concept has been subject to different evaluations thorughout its historical proccess. There are great differences between the notion of Unity asserted by Muslim apologists (mutakallimun) who seek to conceive and defend the principles of Islamic belief; and that of the Fundamentalist movement (Ahl al-Hadith) started by ibn al-Taymiyyah. The basic difference between these views lies within the partition of the concept of Unity into Ontological Unity (Tawhid al-Rububiyyah) and Divine Unity (Tawhid al-Uluhiyyah). This article focuses especially o n Divine Unity, the main reason for this division; and will assert that this concept does not have any tradition as claimed, and that the idea that it has been put forward through inductive reasoning from the Quran and Prophetic Tradition (Sunnah) is not true. For this purpose, the views of Muslim apologists have been set forth and the main doctrines used by this view have been inquired. We have tried to show that these concepts have been made up later on, and are not fit to shape the idea of Unity in Islam

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Kader

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 601
Atıf : 1.137
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini