Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 44
 İndirme 8
Dental Turistlerin Destinasyon Ziyaret Motivasyonları ve Didim Örneği
2020
Dergi:  
Turizm Akademik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tarih boyunca kişileri seyahat etmeye yöneltenönemli amaçlardan birisi de “sağlık” olmuştur ve bu amaçla yapılan seyahatlerin sayısı da süreç içerisinde her geçen gün artmıştır. Sağlık turizminin tedavi ve hekim müdahalesi gerektiren türü tıp turizmi ya da medikal turizm olarak tanımlanır. Turizm endüstrisindeki önemini zaman içinde daha da arttıran ve niş pazarlar içerisinde önemli bir yer tutan tıp turizminin özel bir alanı olan “dental turizm” de tüm dünyada önemli bir alt-medikal turistik ürün haline gelmiştir. Ülkemizin de özellikle gelişmiş batı ülkelerine göre tedavi fiyatları bakımından avantajlı olduğu bu turizm türünde pazar potansiyeli oldukça yüksektir. Bu çalışmanın temel amacı da, ilgili alan yazında henüz yeteri kadar değerlendirilmemiş olan dental turizmin Türkiye’deki durumunu incelemek ve bu amaçla Türkiye’ye gelen dental turistlerin seyahat motivasyonlarını Aydın’ın Didim ilçesi ölçeğinde değerlendirmektir. Bu hedefe dönük olarak, Didim’de yapılan araştırmada, bölgeyi ziyaret eden sağlık turistlerinin temel özellikleri ve bölgeyi tercih nedenleri incelenmiştir. Çalışmada bir nicel yöntem olan ve anket tekniğine dayalı alan araştırması (survey) yöntemi kullanılmıştır. Çalışmadaki faktör analizi sonuçlarına göre, içinde yer aldığı faktörüyüksek değerde açıklayan; yeterli bilgilendirme, yorumlar, etkili iletişim ve tavsiye değişkenleri destinasyonun seçiminde birincil derecede önemli faktörler arasında yer almıştır.

Anahtar Kelimeler:

Dental Tourists' Destination Visit Motivations and Didim Examples
2020
Yazar:  
Özet:

One of the main objectives of traveling people throughout the history has been “health” and the number of traveling for this purpose has increased every day during the process. The type of health tourism that requires treatment and medical intervention is defined as medical tourism or medical tourism. Dental tourism, a special area of medical tourism, which increases its importance in the tourism industry over time and holds an important place in the niche markets, has also become an important sub-medical tourism product throughout the world. The market potential in this type of tourism is quite high, especially in the developed western countries, which are advantageous in terms of treatment prices. The main objective of this study is to study the situation of dental tourism in Turkey, which has not yet been sufficiently evaluated in the summer of the relevant area, and to evaluate the travel motivations of dental tourists who come to Turkey for this purpose at the scale of the Didim district of Aydin. In view of this goal, a study conducted in Didim examined the basic characteristics of health tourists visiting the region and the reasons why they prefer the region. The research method is a quantum method and is based on the survey technique (survey). According to the results of the analysis of the factor in the study, the factor in which it is included; explaining in high value; sufficient information, comments, effective communication and advice variables were among the primary factors in the choice of the destination.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Turizm Akademik Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 262
Atıf : 1.240
2023 Impact/Etki : 0.325
Turizm Akademik Dergisi