Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 59
 İndirme 16
Halkla İlişkiler ve Kurumsal Yönetişim Bağlamında Sosyal Medyanın Kullanımı: Türkiye’deki Siyasi Partilerin Facebook ve Twitter Kullanımı Üzerine Bir Araştırma
2020
Dergi:  
Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda sık duyulmaya başlanan yönetişim kavramı birlikte yönetme algısını ön plana çıkarttığı için etkileşim ve karşılıklılık olguları da beraberinde önem kazanmıştır. Yönetişim süreci tüm kamuoyuyla düzenli bir şekilde bilgi akışının sağlanmasını gerektirdiği için de kurumsal yönetişim, halkla ilişkiler uygulamalarıyla paralel bir şekilde yürütülmelidir. Halkın sorunlarına çözüm önerileri sunan ve halk tarafından bu çözüm önerileri değerlendirilerek seçilen siyasi partiler açısından kurumsal yönetişim kavramı daha da öne çıkmaktadır. Bugün sosyal medya kamuoyunun bilgiye erişiminin sağlanmasında oldukça önemli bir mecra olduğu için Facebook ve Twitter’ın halkla ilişkiler ve kurumsal yönetişim uygulamalarında kullanımı önem taşımaktadır. TBMM’de 26. Dönemde mecliste grubu bulunan dört siyasi partinin kurumsal Facebook ve Twitter hesaplarından paylaşttıkları içerikler, kurumsal yönetişim ve halkla ilişkiler uygulamaları açısından değerlendirilmiş elde edilen veriler nitel araştırma yöntemlerinden içerik analizi tekniği ile analize tabi tutulmuş ve betimsel istatistiğe başvurma yoluyla değerlendirilmiştir. Buna göre siyasi partiler Twitter’ı bilgilendirme aracı olarak halkla ilişkiler faaliyetlerinde Facebook’a göre daha fazla kullanmaktadırlar. Buna rağmen etkileşim Facebook’ta daha yoğun bir şekilde gerçekleşmektedir. Partilere göre bakıldığında AKP Twitter’ı daha fazla kullanırken, HDP Facebook’u daha fazla kullanmaktadır. Kurumsal yönetişim ilkelerinden şeffaflık ve sorumluluk daha çok Twitter’da, hesap verebilirlik Facebook’ta ortaya çıkarken eşitlik ilkesi her iki mecrada da hiçbir şekilde yerine getirilmemektedir.

Anahtar Kelimeler:

Use of social media in the context of public relations and corporate governance: a research on the use of Facebook and Twitter by political parties in Turkey
2020
Yazar:  
Özet:

The concept of governance, which has often begun to be heard in recent years, has also gained importance in the interaction and mutuality facts as it has brought together the perception of governance. Since the management process requires that the information flow is provided regularly with the entire public, the corporate management should be carried out parallel to the public relations practices. The concept of corporate governance is even more prominent in terms of the political parties that offer solutions to the problems of the people and are elected by the people by evaluating these solutions. Today, as social media is a very important factor in providing public access to information, Facebook and Twitter’s use in public relations and corporate administration applications is of great importance. 26 in TBMM. The four political parties in the period in the parliamentary group; the contents they share from the corporate Facebook and Twitter accounts, the corporate administration and public relations practices have been evaluated; the data obtained from the quality research methods have been analyzed with the content analysis technique and evaluated through the application to visual statistics. According to this, political parties use Twitter as an information tool more than Facebook in public relations activities. However, the interaction is getting more intense on Facebook. According to the parties, while the AKP uses Twitter more, the HDP uses Facebook more. Transparency and responsibility more than corporate governance principles appear on Twitter, while accountability appears on Facebook; the principle of equality is not fulfilled in any way in both directions.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda sık duyulmaya başlanan yönetişim kavramı; birlikte yönetme algısını ön plana çıkarttığı için etkileşim ve karşılıklılık olguları da beraberinde önem kazanmıştır. Yönetişim süreci tüm kamuoyuyla düzenli bir şekilde bilgi akışının sağlanmasını gerektirdiği için de kurumsal yönetişim, halkla ilişkiler uygulamalarıyla paralel bir şekilde yürütülmelidir. Halkın sorunlarına çözüm önerileri sunan ve halk tarafından bu çözüm önerileri değerlendirilerek seçilen siyasi partiler açısından kurumsal yönetişim kavramı daha da öne çıkmaktadır. Bugün sosyal medya; kamuoyunun bilgiye erişiminin sağlanmasında oldukça önemli bir mecra olduğu için Facebook ve Twitter’ın halkla ilişkiler ve kurumsal yönetişim uygulamalarında kullanımı önem taşımaktadır. TBMM’de 26. Dönemde mecliste grubu bulunan dört siyasi partinin; kurumsal Facebook ve Twitter hesaplarından paylaşttıkları içerikler, kurumsal yönetişim ve halkla ilişkiler uygulamaları açısından değerlendirilmiş; elde edilen veriler nitel araştırma yöntemlerinden içerik analizi tekniği ile analize tabi tutulmuş ve betimsel istatistiğe başvurma yoluyla değerlendirilmiştir. Buna göre; siyasi partiler Twitter’ı bilgilendirme aracı olarak halkla ilişkiler faaliyetlerinde Facebook’a göre daha fazla kullanmaktadırlar. Buna rağmen etkileşim Facebook’ta daha yoğun bir şekilde gerçekleşmektedir. Partilere göre bakıldığında AKP Twitter’ı daha fazla kullanırken, HDP Facebook’u daha fazla kullanmaktadır. Kurumsal yönetişim ilkelerinden şeffaflık ve sorumluluk daha çok Twitter’da, hesap verebilirlik Facebook’ta ortaya çıkarken; eşitlik ilkesi her iki mecrada da hiçbir şekilde yerine getirilmemektedir.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 551
Atıf : 4.924
Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dergisi