Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 30
 İndirme 3
Üretim Süreçleri ve Atık Bakımından Ayakkabı Sektörünün Çevreye Etkisi ve Geri Dönüşüm Uygulamaları
2021
Dergi:  
Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yeni endüstri çağında bir ürünün yaşam döngüsü çevresel bir sorun olarak ele alınmaktadır. Ayakkabı gibi farklı parçaların birleşmesi ile oluşan ürünlerin çevreye etkileri, kullanılan malzemelerin özelliklerine göre değişmektedir. Ayakkabının üretim aşamasında ve kullanımından sonra oluşan atığının bertaraf edilmesi ve üretim süreçlerinin iyileştirilmesi çalışmalarının hızlandırılması gerekmektedir. Ayakkabının yeniden kullanımı, geri dönüşüm faaliyetleri ile birlikte biyolojik parçalanabilen malzemelerin geliştirilmesi önem oluşturmaktadır. Yaşam döngüsünü tamamlamış olan ayakkabının atık olarak çevreye vereceği zararı üretim aşamasında kontrol edebilmek, sürdürülebilir malzemeler ve geri dönüşüm uygulamaları ayakkabı endüstrisi için önemli bir konudur. Bu çalışmada ayakkabı üretimi sırasında ve kullanım sonrasında oluşan atık malzemelerinin özellikleri, çevre üzerindeki olumsuz etkiler araştırılmış ve bilgiler bir araya getirilerek, geri dönüşüm çalışmalarından örnekler verilmiştir. Yöntem olarak literatür araştırması ve basılı kaynak taraması yapılarak ayakkabı üretim süreçlerinin, malzemelerinin ve atıkların iyileştirmesi konusunda çalışmalar ve örneklerden bazıları incelenmiştir. Araştırmanın ayakkabı endüstrisinin üretiminde kullanılan malzemelerin çevreye verdiği zarar, iyileştirme ve geri dönüşüm çalışmaları hakkında farkındalık yaratabileceği düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Production Processes and Waste Maintenance Shoe Industry's Environmental Effects and Recovery Applications
2021
Yazar:  
Özet:

In the new industrial era, a product’s life cycle is treated as an environmental problem. The environmental effects of products formed by the combination of different parts, such as shoes, vary according to the characteristics of the materials used. It is necessary to remove the waste that occurs in the production stage and after use of the shoe and to accelerate the work on improving the production processes. The reuse of the shoes is important, along with recycling activities, the development of biologically fragile materials. The ability to control the damage to the environment by the shoe that has completed the lifecycle as a waste in the production phase, sustainable materials and recycling applications are an important topic for the shoe industry. In this study, the characteristics of the waste materials formed during and after the production of shoes, the negative effects on the environment, and information collected, were given examples of recycling studies. As a method, literary research and printed resource scan have been studied some of the studies and examples on the improvement of shoe production processes, materials and waste. The research is believed to be able to raise awareness of the damage, healing and recycling work that the material used in the shoe industry manufactures to the environment.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 279
Atıf : 1.740
Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi