Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 1
Piyano Alanında Türk Müziği Uygulamaları Üzerine Yapılan Lisansüstü Tezlerin İncelenmesi
2022
Dergi:  
DİYALEKTOLOG
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada piyano alanında Türk Müziği uygulamalarına yönelik olarak hazırlanan lisansüstü tezler çeşitli açılardan analiz edilerek değerlendirilmiştir. Piyano ile ilgili yapılan birçok lisansüstü tezin içerisinden seçilen bu çalışmalar incelendiğinde, bu tezlerin Çağdaş Türk Müziği piyano alanına önemli katkılarının olduğu gözlemlenmiştir. Piyano alanında Türk müziği uygulamaları başlığı altında yapılan bu çalışma, ileride bu alan ile ilgili çalışma yapacak araştırmacılara kaynak oluşturması açısından önemlidir. Çalışmanın evrenini; Türkiye’de piyano alanında Türk müziği uygulamaları alanında yayınlanmış lisans üstü tezler oluşturmuştur. Çalışma kapsamında 29 yüksek lisans, 10 doktora ve 1 sanatta yeterlilik tezine ulaşılmıştır.  İncelenen tezler yayınlanma yılı, cinsiyet, tür, üniversite, enstitü, anabilim/anasanat dalı, danışman, konu ve yöntem gibi bölümlere ayrılarak analiz edilmiştir.  Araştırma verileri betimsel istatistik yöntemleri (yüzde, frekans, crosstab) ile analiz edilerek yorumlanmıştır. Tüm bunların sonucunda incelenen tezlerin en çoğunun yüksek lisans düzeyinde gerçekleştiği, en çok tezin Gazi Üniversitesi’nde yayımlandığı, en çok içerik analizi ve değerlendirme konusunda çalışmaların olduğu sonuçlarına ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Review Of The Licensed Theses On The Application Of Turkish Music In The Piano Area
2022
Dergi:  
DİYALEKTOLOG
Yazar:  
Özet:

In this study, graduate theses prepared for the practices of Turkish music in the field of piano have been evaluated by analysing from various points of view. When these studies were examined from many master theses related to piano, it was observed that these theses had significant contributions to the field of piano of Contemporary Turkish Music. This study under the title of Turkish music practices in the piano field is important in terms of creating resources for researchers to work on this field in the future. The universe of the study was created; in Turkey, the master's theses published in the field of the application of Turkish music in the piano field. In the framework of the study, 29 master's degrees, 10 doctorate and 1 qualification thesis were achieved. The examined theses were analyzed by dividing them into publication year, gender, type, university, institutes, maternity/anastasian branch, consultant, subject and methods.  The research data is interpreted by analyzing with visual statistical methods (percentage, frequency, crosstab). As a result of all this, the majority of the theses studied took place at the master's level, the majority of the theses published at the University of Gazi, the majority of the studies on content analysis and evaluation were achieved.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










DİYALEKTOLOG

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 307
Atıf : 609
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini