Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 19
 Görüntüleme 39
 İndirme 1
Marka Evangelizminin Satın Alma Bağımlılığı, Satın Alma Niyeti ve Tavsiyede Bulunma Üzerindeki Etkisi: Taraftar Ürünleri Örneği
2020
Dergi:  
İşletme Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç – Marka evangelizmi ağızdan ağıza pazarlamanın daha gelişmiş halidir. Ağızdan ağıza pazarlama; pazarlama iletişimi için bir iskeletse, marka evangelizmi bir ruhtur. Marka evangelizmi; tüketicinin marka için, onun savunucusu, elçisi, avukatı gibi davranması, markaya büyük hayranlık ya da büyük bir aşk beslemesidir. Türkiye’de marka evangelizmi konusunda yapılmış çalışmalar oldukça sınırlıdır ve bundan dolayı da halen gelişime açıktır. Eldeki bu çalışma ile de marka evangelizmi konusundaki alanyazınına katkı sunmak amaçlanmaktadır. Yöntem – Çalışmada eFANgelizm ölçeği kullanılmış ve böylece marka evangelizminin satın alma bağımlılığı, satın alma niyeti ve markayı tavsiye etme üzerindeki etkisi belirlenmeye çalışılmıştır. Bu doğrultuda 614 katılımcı ile “kolayda örneklem yöntemi” ile bir anket yapılmış ve SPSS 25 paket programında sınamaya tabi tutulmuştur. Bulgular – Bulgular göstermektedir ki; marka evangelizminin satın alma bağımlılığı, satın alma niyeti ve tavsiye etme üzerinde bir etkisi bulunmaktadır. Bundan dolayı pazarlama uzmanlarının yapması gereken evangelist tüketiciler topluluğu meydana getirmektir. Tartışma – Pazarlama yöneticileri Evangelizm Pazarlama’yı pazarlama stratejilerinin bir parçası olarak görmelidirler. İşletmenin yeni müşteriler kazanmasında evangelist tüketiciler kritik bir rol oynayabilir ve markanın satışlarının artmasını sağlayabilir. Bunun nedeni, marka evangelistlerinin herhangi bir çıkarı olmaksızın markanın elçiliğini yürütmeleri ve böylece olası müşterilerin ikna olmasında etkili olabilmeleridir.

Anahtar Kelimeler:

Brand Evangelism’s Addiction to Purchase, Purchase Intent and Impact on Being In Advice: Example of Supporting Products
2020
Yazar:  
Özet:

Purpose - Brand evangelism is a more advanced state of marketing from mouth to mouth. Marketing from mouth to mouth; if it is a skeleton for marketing communication, brand evangelism is a spirit. Brand evangelism is the behavior of the consumer to the brand, his advocate, his ambassador, his lawyer, a great admiration of the brand, or a great love. The work on brand evangelism in Turkey is quite limited and therefore it is still open to development. This work is also intended to contribute to the field of brand evangelism. Method - The study used the scale of evangelism and thus tried to determine the addiction of brand evangelism to the purchase, the intention to the purchase and the impact on the recommendation of the brand. In this regard, a survey was conducted with 614 participants with the "easy sampling method" and was tested in the SPSS 25 package program. Discoveries - Discoveries show that brand evangelism has an impact on the addiction to the purchase, the intention to the purchase and the recommendation. Therefore, the marketing experts should do it is to form a community of evangelist consumers. Discussions - Marketing managers should see Evangelism Marketing as part of their marketing strategies. Evangelist consumers can play a critical role in the business’s gaining new customers and make the brand’s sales increase. This is due to the fact that brand evangelists perform the brand’s mission without any interest and thus can be effective in persuading potential customers.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




İşletme Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.210
Atıf : 9.683
İşletme Araştırmaları Dergisi