Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
Yatirim Fonlarinin ve Portfoy Yoneti̇m Si̇rketleri̇ni̇n Karakteri̇sti̇kleri̇ni̇n Fonlarin Basarilarina Etki̇si̇
2023
Dergi:  
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada fon getirileri fonun karşılaştırma ölçütü/eşik değer getirilerine göre başarılı/başarısız olarak sınıflandırılmaktadır. Yatırım fonlarının tabi olduğu, “Bireysel Portföylerin ve Kolektif Yatırım Kuruluşlarının Performans Sunumuna, Performansa Dayalı Ücretlendirilmesine ve Kolektif Yatırım Kuruluşlarını Notlandırma ve Sıralama Faaliyetlerine İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ (VII-128.5) uyarınca fonlar tarafından, portföyün getirisinin kıyaslanması amacıyla yönetilecek portföyün yatırım stratejisi ile yatırım yapılan varlık ve işlemlerin niteliklerine uygun şekilde “Karşılaştırma Ölçütü” seçildiği, karşılaştırma ölçütü olmayan portföylerin getirisinin kıyaslanması amacıyla ise eşik değerin kullanıldığı dikkate alınarak, fon getirileri bu şekilde sınıflandırılmıştır. Bu çalışmanın temel motivasyonu yatırım fonlarının başarısı üzerinde etkisi olan faktörlerin incelenmesidir. Bu amaçla fonun yönetim ücreti oranı, yatırımcı sayısı, fonu yöneten portföy yönetici sayısı, fonu yöneten portföy yönetim şirketinin öz sermayesi, yönettiği portföy büyüklüğü, fonu yöneten portföy yönetim şirketinin banka iştiraki olup olmadığı, sektörde bulunduğu sürenin ve fonun 6 aylık getirisi gibi faktörler incelemeye alınmıştır. Çalışmanın amacına uygun olarak, yatırım fonlarının başarısı üzerindeki etkiler lojistik regresyon yöntemiyle analiz edilmiş ve yorumlanmıştır. Çalışmadan elde edilen temel bulgulara göre, yatırım fonlarının başarısını etkileyen başlıca faktörler arasında fonu yöneten portföy yönetici sayısı ve fonun 6 aylık getirisi yer almaktadır. 

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.167
Atıf : 2.615
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini