Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 22
 İndirme 6
Akciğerin büyük hücreli nöroendokrin karsinomundaki cerrahi sonuçlarımız
2019
Dergi:  
Turkish Journal of Clinics and Laboratory
Yazar:  
Özet:

Giriş/Amaç: Akciğerin büyük hücreli nöroendokrin karsinomları (BHNK) yüksek dereceli nadir  tümörlerdir ve küçük hücreli akciğer kanserine benzer klinik ve biyolojik özellikler taşırlar. Bu çalışmada histopatolojik tanısı akciğerin BHNK’u olan olgulardaki cerrahi sonuçlarımızı, prognozu ve sağkalımı irdeledik. Materyal-Metod: Haziran 2012-Haziran 2018 tarihleri arasında rezeksiyon yapılan ve patolojik tanıları BHNK olarak raporlanan biri kadın, 11’i erkek, ortalama yaşları 61,4±7,5(48-74 yaş) olan 12 olgu retrospektif olarak değerlendirildi. Prognoz, yaş, cins, sigara içme hikayesi, tümör çapı, tanı tedavi modaliteleri, cerrahi sonuçlar ve sağkalım hastane kayıtlarından analiz edildi. Bulgular: Sekiz olguda tümör sağ hemitoraks yerleşimli iken, dört olguda sol hemitoraks yerleşimliydi. 11 olguda mediastinoskopi ve anatomik akciğer rezeksiyonu ile mediastinal lenf nodu diseksiyonu uygulandı. T1 evreli bir olgu ise bilgisayarlı toraks tomografisinde mediastende patolojik lenf nodu olmadığı için, mediastinoskopi yapılmadan, video yardımlı lobektomi ve mediastinal lenf nodu diseksiyonu uygulandı. Olguların yedisi (%58) takipler sırasında metastaz veya tümör progresyonu nedeniyle kaybedildi. Ortalama tümör çapı, ortalama sağ-kalım süresi, hastalıksız sağ-kalım süresi ve ortalama hastanede kalış süresi sırasıyla; 4,4±2,1 cm (dağılım 1-8 cm), 17,9±19,04 ay (dağılım 2-72 ay), 15,08±19,6 ay ( dağılım 1-72 ay ) ve 6,4±3,6 gün (4-12 gün) olarak hesaplandı. Postoperatif mortalite görülmedi. İki(%16) olguda komplikasyon (atelektazi ve yara yeri enfeksiyonu) görüldü. Sonuç: Tedavi ve sağ-kalım açısından küçük hücreli akciğer kanserine benzer özellikler taşısa da, tedavi stratejisinde tam olarak bir fikir birliğinin sağlanamamıştır. Günümüzde küratif anatomik rezeksiyonlar ve beraberinde eklenecek onkolojik tedaviler uzun dönem sağ-kalım için tek şans gibi gözükmektedir. Ancak bu nadir görülen tümörlerle ilgili daha geniş vaka serilerini içeren çalışmalara ihtiyaç vardır.

Anahtar Kelimeler:

Our surgical results in the large lungs neuronendocrine carcinoma
2019
Yazar:  
Özet:

Large cell neuronendocrine cancers (BHNK) in the lungs are highly rare tumors and carry clinical and biological characteristics similar to small cell lung cancer. In this study, we examined our surgical results, prognosis and survival in cases with the histopathological diagnosis of the lungs with the BHNK. Material-Method: between June 2012 and June 2018 recession and pathological diagnoses were as BHNK, one of the 12 events were female, 11 male, the average age was 61,4±7,5(48-74 years) and retrospective. Prognosis, age, gender, history of smoking, tumor diameter, diagnosis methods of treatment, surgical results and survival hospital records were analyzed. Results: In eight cases the tumor was placed in the right hemitoraks, while in four cases the left hemitoraks was placed. In 11 cases, mediastinoscopy and anatomical lungs resection were applied with mediastinal lymph nod disection. A phase of T1 is a phenomenon that, since there is no pathological lymphatic nodes in the mediastend in the computer thorax tomography, without mediastinoscopy, video-assisted lobectomy and mediastinal lymphatic nodes disection were applied. Seven of the cases (58%) were lost during follow-up due to metastasis or tumor progression. The average tumor diameter, the average right-life time, the unhealthy right-life time and the average stay time in the hospital were calculated respectively; 4.4±2.1 cm (distribution 1-8 cm), 17.9±19.04 months (distribution 2-72 months), 15.08±19.6 months (distribution 1-72 months ) and 6.4±3.6 days (4-12 days) respectively. Postoperative mortality has not been observed. Two(16%) cases of complications (atelektacy and wound site infection) were observed. The result: Although it has characteristics similar to small cell liver cancer in terms of treatment and right-life, a complete consensus in the treatment strategy has not been. Curative anatomical resections and oncological treatments that will be accompanied today seem to be the only chance for long-term survival. However, studies involving a wider series of cases concerning these rare tumors are needed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Turkish Journal of Clinics and Laboratory

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 599
Atıf : 331
Turkish Journal of Clinics and Laboratory