Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 33
 İndirme 4
Establishing The Norms Of The Vygotskian Teaching In The Science Classroom
2020
Dergi:  
İlköğretim Online
Yazar:  
Özet:

This study aimed to exemplify an approach to in-class science inquiry teaching for effective science knowledge acquisition of students. The teaching tool (argument-based inquiry) is presented within a specific instructional psychology context, coined as discursive psychology, grounded on the seminal works of Lev S. Vygotsky. According to Vygotsky, concept formation or learning science concepts requires the acquisition of a version of specific social languages or thinking and talking systems by which science ideas are generated and labelled. In the classroom, there are at least two social languages that may have differences and communalities. On one hand, students may bring a less formalised everyday social language into the classroom. On the other hand, science teachers have to share an alternative social language favouring and featuring a more formalised thinking and talking system attaching to canonical science knowledge. This study thus presented an expanded illustration how the science teacher uses an in-class science inquiry approach by reacting to the existences of the different or exclusively mutual social languages or pedagogical accountabilities.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








İlköğretim Online

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 6.985
Atıf : 19.751
2023 Impact/Etki : 0.025
İlköğretim Online