Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddetin Medyaya Yansımalarının Metin Madenciliği Yöntemiyle Analizi
2023
Dergi:  
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute
Yazar:  
Özet:

Günümüzün önemli iletişim kanallarından biri olan haberler, bireyleri bilgilendirebilmekte ve manipüle edebilmektedir. Türkiye'de sağlık sisteminde karşılaşılan önemli sorunlardan biri olan sağlıkta şiddetin toplumdaki yansımalarını ortaya koymak amacıyla bu çalışma kapsamında konuyla ilgili yapılan haberler detaylı bir şekilde incelenmiştir. Araştırmanın kapsamını Türkiye'de en yüksek tirajlı ilk beş gazeteye (Hürriyet, Sabah, Sözcü, Milliyet ve Posta) ait 946 haber oluşturmaktadır. Verilerin elde edilmesinde web madenciliği kullanılmıştır. Verilerin analizinde metin madenciliği yöntemi kullanılarak kelime bulutları, zaman grafikleri ve trigram oluşturulmuştur. Ayrıca manuel içerik analizi kullanılarak haberler bazı temel başlıklar altında sınıflandırılmıştır. Haber başlıklarında, özetlerinde ve içeriklerinde en sık kullanılan ortak kelimelerin “sağlık”, “şiddet”, “doktor” ve “hastane” olduğu belirlenmiştir. İçerik açısından bakıldığında sağlık hizmetlerinde şiddetin en çok hastane ve acil servislerde yaşandığı, şiddetin en çok hasta yakınları ve hastalardan kaynaklandığı, şiddete en çok maruz kalan grubun hekimler olduğu ve şiddetin genellikle hasta yakınları ile sonuçlandığı haberde vurgulanmıştır. Bu bulguların, politika oluşturma süreçlerinde önceliklendirilecek konuların doğru belirlenmesine katkı sağlaması açısından faydalı olacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Analysis Of The Reflections Of Violence Against Healthcare Workers In The Media Using Text Mining Method
2023
Yazar:  
Özet:

One of the important communication channels today, news can inform and manipulate individuals. In order to reveal the public reflections of violence in health care, which is one of the important problems encountered in the health system in Turkey, the news on the subject were examined in detail within this study. The scope of the research consists of 946 news reports from the top five newspapers with the highest circulation (Hürriyet, Sabah, Sözcü, Milliyet and Posta). Web mining was used to obtain the data. In the analysis of the data, word clouds, time graphs and trigram were created using text mining method. In addition, using manual content analysis, the news reports were classified under some basic headings. It was determined that the most frequently used common words in the news headlines, abstracts and contents were "health", "violence", "doctor" and "hospital". When examined in terms of content, it was emphasized in the news that violence in health care occurred mostly in hospitals and emergency departments, violence was committed mostly by patient relatives and patients, the group most exposed to violence was physicians, and violence usually resulted in injury. It is thought that these findings will be beneficial in terms of contributing to the accurate determination of the issues to be prioritized in policy-making processes.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.181
Atıf : 4.676
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini