Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 53
 İndirme 25
Kktc Aile Yasası’nda Yasal Mal Rejimi
2011
Dergi:  
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

With the establishment of marriage, spouses are subject to the property regime set by the law. Law does not provide the spouses with the right to choose another form of the property regime. Also, law does not allow the termination of the mentioned legal property regime by the decision of the judge in the cases of extraordinary situations like the inabilty of a party to pay his debts and to make a sound judgement. According to Family Law, there are two groups of assets: Acquired assets and personal assets. Acquierd assets are subject to sharing in the case of divorce while the personal assets aren’t. Sharing of the assets must be arranged in such a way that, one of the parties acquires at least 1/3 while the other party acquires 2/3 of the assets that are subject to sharing

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi

Alan :   Hukuk

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 860
Atıf : 5.451
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini