Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 19
 İndirme 7
Covid-19 Salgını Sonrası Yiyecek ve İçecek Sektörü: Mutfak Şeflerinin Perspektiflerine Yönelik Bir Araştırma
2021
Dergi:  
Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

COVID-19 salgını yiyecek içecek sektörünü ciddi oranda etkilemiştir. Böylesine geniş çaplı bir salgının sektörü nasıl etkilediğini ortaya koymak oldukça önemli görülmektedir. Bu önemden hareketle araştırmanın amacı, COVID-19 salgını sırasında yiyecek-içecek sektörünün durumuna yönelik mutfak şeflerinin bakış açılarını belirlemek ve salgın sonrasındaki beklentileri ortaya koymaktır. Bu amaçla, toplamda 18 mutfak şefi ile görüşülmüştür. Elde edilen veriler içerik analizine tabi tutulmuş olup, sektörün durumuna yönelik mutfak şeflerinin bakış açıları iki başlık altında ele alınmıştır. Bunlar; COVID-19 salgını sırasında yiyecek-içecek sektörü (çalışanlar açısından algılar, değişen tüketici ihtiyaçları ve sektöre yönelik genel görüşler) ve COVID-19 salgını sonrasında yiyecek-içecek sektöründe ortaya çıkabilecek değişiklikler (yenilik uygulamaları, hijyen ve sanitasyon, robotik uygulamalar) olarak belirlenmiştir. Bu araştırma, COVID-19 salgını sırasında pandemiden fazlası ile etkilenmiş olan yiyecek ve içecek sektörüne yönelik sınırlı olan alan yazına teorik katkı sunmakta; aynı zamanda yiyecek içecek sektörüne, sektör paydaşlarına ve sektör çalışanlarına uygulamaya yönelik öneriler geliştirmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Food and Beverage Industry After Covid-19 Inflammation: A Research towards the Perspectives of Kitchen Chefs
2021
Yazar:  
Özet:

The COVID-19 epidemic has seriously affected the food and beverage industry. It is very important to show how such a broad-scale epidemic affects the industry. With this importance, the purpose of the research is to identify the viewpoints of the kitchen chefs on the state of the food and beverage industry during the COVID-19 epidemic and to reveal their expectations after the epidemic. For this purpose, a total of 18 kitchen bosses were discussed. The data obtained was subject to content analysis, and the views of the kitchen chefs on the situation of the industry were discussed under two titles. These are defined as the food and beverage sector during the COVID-19 epidemic (personal perceptions, changing consumer needs and general views on the sector) and the changes that may occur in the food and beverage sector after the COVID-19 epidemic (innovation practices, hygiene and sanitation, robotic practices). This research provides theoretical contribution to the limited field writing to the food and beverage sector, which has been affected by more than a pandemic during the COVID-19 epidemic, and also develops recommendations for the food and beverage sector, the sector stakeholders and industry employees.

Anahtar Kelimeler:

The Food and Beverage Sector In The Aftermath Of The Covid-19: The Perspective Of Chefs
2021
Yazar:  
Özet:

The COVID-19 pandemic has largely affected the food and beverage industry. It is important to understand how such a large-scale epidemic has affected the sector. In this vein, this paper aims to examine the perceptions of Turkish chefs about the potential impacts of the pandemic of the food and beverage industry during with focus on their expectations after the epidemic. For this purpose, a total of 18 chiefs were interviewed. The study examined the perceptions of Turkish chefs in two key directions: during COVID-19 (perceptions for employees, changing consumer needs and general views on the industry) and after COVID-19 (innovation practices, hygiene and sanitation, robotic applications). This research makes a theoretical contribution to the limited literature on the food and beverage industry the COVID-19 pandemic. The study also suggests practical implications for the food and beverage industry.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 213
Atıf : 1.478
Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi