Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 18
 Görüntüleme 24
 İndirme 1
Vladimir Putin Döneminde Rus Dış Politikasında Yapılan Değişiklikler
2007
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sovyetler Birliği’nin sona ermesinden sonra yeni kurulan Rusya Federasyonu egemen olduğu coğrafyanın daralması nedeniyle sadece Baltık ve Karadeniz’e olan çıkışında sınırlanma sorunu yaşamamış aynı zamanda ülke Avrupa’ya olan doğrudan bağlantı yollarını da kaybetmiştir. Bu durum Rus dış politikasını da etkilemiştir. Federasyonun ilk başkanı olan Boris Yeltsin döneminde ülke pek çok sorunla karşı karşıya kalmış, Vladimir Putin’in 2000 yılında başkan olması ile birlikte ise ülke yeniden yapılanma sürecine girmiştir. Dış politika konusunda Putin, çok kutupluluğu teşvik ederek Rusya’nın dünyadaki pozisyonunu güçlendirmeye çalışmıştır. Gorbaçov ve Yeltsin tarafından batı ülkelerinde yaratılan Rusya’nın uluslararası politikaya eşit bir ortak olarak katılımı konusundaki şüphelerin aksine yeni başkan Rusya’yı yeniden yapılandırmış ve ülkesini önemli bölgesel güçlerden biri haline getirmiştir. Ülke ekonomisinde iyileşmeler yaşanması ile birlikte Putin, ABD’nin tek süper güç konumuna karşı çıkışta bulunmaya başlamıştır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 698
Atıf : 4.098
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini