Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 27
 İndirme 4
The Dissolution Of Value and Meaning In John Barth's The Floating Opera
2004
Dergi:  
Litera: Dil Edebiyat ve Kültür Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

In his renowned essay "The Literature of Exhaustion" John Barth admits he praises writers like Robbe-Grillet and Borges because they challenge the epistemology of realism and "remind us of the fictitious aspect of our own existence" (30). Darth's own works demonstrate a similar distrust in the conventional, exhausted values of realism and an attempt to refurbish literature with fresh themes and techniques. His first novel The Floating Opera (1956) definitely lacks the high experimentalism of his subsequent novels but it is the theme of the repudiation of stable points of reference which defines its author as a truly postmodern writer still in the threshold of his literary experience. By revealing the fragmentary nature of life and art and the inconsistency of human existence Barth asserts in this work the idea that identity and reality are products of our imagination. an idea which becomes a central motive in his aesthetics.  

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Litera: Dil Edebiyat ve Kültür Araştırmaları Dergisi

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 280
Atıf : 84
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini