Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 22
 İndirme 4
Türkiye’nin Şanghay İşbirliği Örgütü ile Alternatif Gümrük Birliği Öncesinde Rekabet Gücünün Analizi
2021
Dergi:  
Ekonomi İşletme Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ülkeler arasında gerçekleşen ticaretin her iki tarafa da kazanç getireceği klasik anlayışı, ülkelerin hangi malların üretiminde uzmanlaşması gerektiği konusuna farklı açıklamalar getirmiştir. Karşılaştırmalı Üstünlük temelinde gelişen rekabet gücü kavramı, farklı ölçüm yöntemleri ile geniş bir inceleme alanı sunmuştur. Türkiye ile Avrupa Birliği arasında oluşturulan Gümrük Birliği, tarafların karşılaştırmalı üstünlükleri dikkate alınmadan, sanayi mallarını kapsayan bir yapıdadır. Türkiye’nin Şanhay İşbirliği Örgütü ile alternatif bir Gümrük Birliği imzalaması varsayımı altında, hangi ürünlerde gümrük oranlarının sıfırlanmasının Türkiye için daha kazançlı olacağı, Balassa (1965)’nın geliştirmiş olduğu Açıklanmış Karşılaştırmalı Üstünlük Endeksi yardımıyla araştırılmıştır. 2010-2015 ve 2020 verilerini kullanarak yapılan analiz sonucunda, Türkiye’nin emek yoğun ve sermaye yoğun malların ihracatında bölge ülkelerine karşı açıklanmış karşılaştırmalı üstünlüğe sahip olduğu ve olası bir GB tesis edilmesi durumunda, bu ürünlere uygulanan gümrük vergisi ve eş etkili önlemlerin kaldırılmasının Türkiye’nin kazancına olacağı değerlendirilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Analysis Of The Competitive Strength Of Turkey Before The Alternative Customs Union With The Shanghai Cooperation Organization
2021
Yazar:  
Özet:

The classical understanding that trade between countries will bring profits to both sides has brought different explanations on which goods the countries should specialize in production. The concept of competitiveness that develops on the basis of comparative superiority has provided a wide scope of study with different measurement methods. The Customs Union established between Turkey and the European Union is in a structure that covers industrial goods, without taking into account the comparative advantages of the parties. Under the assumption of the signing of an alternative Customs Union with the Shanhay Cooperation Organization of Turkey, which products will be more profitable for Turkey, the Balassa (1965) developed with the help of the Declared Comparative Excellence Index. According to the results of the analysis using the 2010-2015 and 2020 data, Turkey has the declared comparative superiority in the export of labour-intensive and capital-intensive goods against the region countries and if a possible GB is established, the tariff and the removal of the equivalent measures applicable to these products will be the benefit of Turkey.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Ekonomi İşletme Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 167
Atıf : 463
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini