Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 107
 İndirme 50
Akranlarla ve Akranlardan Mesleki̇ Ogrenme: İngi̇li̇zce Ogretmen Adaylarinin Ortak Calismaya Dayali Ders Planlama Yansimalari
2018
Dergi:  
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, öğretmenlik uygulaması boyunca, üç farklı İngilizce öğretmenliği, öğretmen yetiştirme programında bulunan öğretmen adaylarının bir çevrimiçi ortak ders planlama uygulaması hakkındaki deneyimlerini algılarını incelemeyi amaçlamıştır. Bu amaçla, İngilizce öğretmen adaylarının ders planlarıyla ilgili geri bildirimleri ve sürece yönelik yansımalarında ortaya çıkan temalar incelenmiştir. Buna ek olarak, çevirim içi ortaklaşa ders planı hazırlama deneyiminin uygulamaları üzerine yapılan değerlendirmelerde, zaman yönetimi ve profesyonel sorumluluk eksikliği öne çıkan temalar arasındadır. Sonuçlar, çevrimiçi ortak ders planı hazırlama sürecinin, İngilizce öğretmen adaylarına çeşitli yabancı dil olarak İngilizce öğretimi yapılan öğretim ortamlarını tanıma ve akranlarıyla öğretim uygulamalarını planlama olanağı sağladığını göstermiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Professional Learning With and From Peers: Pre-service Efl Teachers’ Reflections On Collaborative Lesson-planning
2018
Yazar:  
Özet:

The present study seeks to examine the experiences and perceptions of pre-service teachers from three different English as a foreign language (EFL) teacher education programs regarding an online collaborative lesson-planning experience throughout the practicum. Thus, the emerging themes in pre-service EFL teachers’ reflections and feedback on the lesson plans were examined. According to the data analysis, it was observed that the differences in pre-service EFL teachers’ training backgrounds had a significant effect on their perceptions and achievements in the process of lesson planning and implementation. Additionally, the challenges of the online collaborative lesson-planning experience were time management and lack of professional responsibility. The results indicated that the online collaborative lesson planning experience provided pre-service EFL teachers with opportunities to explore a variety of EFL practicum contexts and lesson planning practices with their peers. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.199
Atıf : 9.701
2023 Impact/Etki : 0.382
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi