Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 38
 İndirme 10
Kişilik Renklerinin Performans ile İlişkisi Kamu Kurumları Üzerine Bir Araştırma
2020
Dergi:  
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, kamu kurumlarında çalışan personelin kişilik rengi ile performansı arasındaki ilişkiyi belirlemektir. Araştırma Konya’nın Bozkır ilçesinde görev yapan kamu personeli üzerinde gerçekleştirilmiştir. Örneklem yoluna gitmeden Bozkır’da görev yapan tüm kamu personeline ulaşılmaya çalışılmış, 151 personele hazırlanan anketler dağıtılmış ve uygulanmıştır. Verileri toplamak amacıyla kişilik renkleri testi için Toktamışoğlu ve Alkış 2005 ’ın, performans değerlendirme ölçeği için ise Odabaş 2004 ’ın çalışmasındaki sorular kullanılmıştır. Araştırma bulguları SPSS 22.0 programı ile analiz edilmiştir. Analizler sonucu güçlü kırmızı’nın ortalaması 4.49, mükemmel mor’un ortalaması 4.61, popüler pembenin ortalaması 3.91 ve soğukkanlı beyaz’ın ortalaması 4.02 olarak tespit edilmiştir. Yapılan ANOVA testi sonucunda ise kişilik renkleri ile kamu personelinin performansı arasında anlamlı bir ilişki bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Relationship Of Personality Colors With Performance A Research On Public Institutions
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to determine the relationship between the personal color and performance of the staff working in public institutions. The investigation was carried out on the public staff who worked in the Bozkır district of Konya. The survey was tried to reach all the public staff who worked in Bozkır without going to the sample path, 151 staff prepared were distributed and implemented. For the purpose of gathering data, the personality colour tests were used by Toktamışoğlu and Alkış in 2005, and for the performance assessment scale by Odabaş in 2004. The results of the research were analyzed with the SPSS 22.0 program. The results of the analysis found the average of strong red is 4.49, the average of perfect red is 4.61, the average of popular red is 3.91 and the average of cold white is 4.02. The results of the ANOVA test found a meaningful relationship between personality colors and public staff performance.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.284
Atıf : 12.402
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini