Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 67
 İndirme 11
Antik Yunanistan’dan Modern Çağa Tragedyanın Üç Dönemi: Sofokles, Shakespeare ve Miller Üzerine Karşılaştırmalı Bir Çalışma
2020
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

İlk defa ortaya çıkışı gibi kelime anlamı da tartışmalı olan tragedya bir tiyatro türü olarak binlerce yıldır seyircilerin beğenisine sunulmaktadır. Birçok dilde ortak olan ve felaket anlamına gelen ‘trajedi’ kelimesi de bu oyun türünden gelir. Çünkü neredeyse bütün tragedyaların ortak noktası insanın başına gelen felaketlerdir. Bu türün elimize ulaşabilen ilk örnekleri oldukça çarpıcıdır ve uzun süre tragedyanın nasıl olması gerektiği ile ilgili şablon vazifesi görmüştür. Belirli dönemlerde duraklamalar yaşansa da, tragedya tarih boyunca gelişimini devam ettirmiştir. En parlak dönemlerinden birini 16. yüzyılın sonlarında İngiltere’de yaşamıştır. Bu dönem, tiyatronun fiziksel şartlarında çok önemli değişimlere sahne olduğu için, sadece tragedya için değil diğer oyun türleri için de oldukça şanslı bir dönemdir. 19. yüzyıl düşünce dünyasının tragedyayı yeniden anlamlandırması ile beraber türün büyük bir değişime uğradığını söylemek mümkündür. Bu dönem verilen eserler ilk tragedya örnekleri ile yapısal olarak büyük farklılıklar içermektedir. Bu çalışmada antik Yunanistan’dan Sofokles’in Thebai Üçlemesi, Elizabeth Çağından Shakespeare’in Macbeth oyunu ve modern dönemden Arthur Miller’ın kaleme aldığı Satıcının Ölümü adlı eserler benzerlik ve farklılıklar açısından karşılaştırılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Three Epochs Of Ancient Greece To Modern Age Tragedy: Sofokles, Shakespeare, and Millers
2020
Yazar:  
Özet:

The word meaning as the first appearance is also controversial and has been presented to the likes of the audience for thousands of years as a drama genre. The word 'tragedy', which is common in many languages and means catastrophe, also comes from this kind of game. The common point of almost all tragedies is the catastrophes that happen to man. The first examples of this species can be reached to us are quite stunning and have long seen the template role in how the tragedy should be. Although there were stops in certain periods, the tragedy has continued its development throughout the history. One of its brightest periods lived in England at the end of the 16th century. Since this period is the scene of very significant changes in the physical conditions of the theater, it is a fairly lucky period not only for the tragedy, but also for other types of play. It is possible to say that with the 19th-century thought world re-interpretation of the tragedy, the species has undergone a major change. The works given in this period contain large structural differences with the first tragedy examples. In this study, the Thebai Triangle of Sofokles from Ancient Greece, Shakespeare's Macbeth Game from Elizabeth Age and the Death of the Seller from the Modern Age by Arthur Miller will be compared in terms of similarities and differences.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.504
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini