Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 22
 İndirme 3
Kobi’lerde Üretilmiş Kâr (zarar) Kavramı ve Tespitine Yönelik Bir Yöntem Önerisi
2021
Dergi:  
Abant Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Üretim yapan KOBİ’lerde (özellikle mikro ve küçük ölçekli) kâr veya (zarar) hesaplamaları, kayıt düzeni yetersizliği ve birçoğunda muhasebe kayıtlarının işletme dışında tutulması nedeniyle zorlaşmakta ve finansal açıdan hedeflenen sonuçlar elde edilemeyebilmektedir. Kayıt düzeni yetersizliği ayrıca bütçe fiili durum mukayeselerinin yapılmasını da zorlaştırmaktadır. KOBİ’lerin hedefledikleri kârlara ulaşabilmelerinde ve lehte tedbirler alabilmeleri noktasında işletme ile ilgili günlük üretim adetlerine, gelir-gider verilerine, maliyet verilerine ve bütçe-fiili durum mukayese bilgilerine sahip olmaları gerekmektedir. Bu amaçla, KOBİ’lerin söz konusu verilere sahip olmalarına ve hedeflerine ulaşmalarına katkı sağlayacağı düşünülen üretilmiş kâr (zarar) kavramı ve hesaplanmasına yönelik bir yöntem önerisi sunulmuştur. Çalışmada önerilen yöntemin uygulanması neticesinde, olumsuz sapmaların tespit edilerek iyileştirme kararlarının alınmasında ve söz konusu olumsuzlukların düzeltilerek lehte sonuçlar elde edilebilmesinde son derece etkili olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

For Example, In The Case Of Females, It Is Recommended That The Females and The Females Be Able To Use The Methods Of Treatment and Treatment.
2021
Yazar:  
Özet:

In the manufacturing companies (especially micro and small scale) the calculations of profits or (danger) are difficult due to failure in the registration system, and in many of them the accounting records are kept out of business, and the financial targeted results cannot be achieved. The insufficient registration arrangement also makes it difficult to make real budget comparisons. In order to the targeted profits and to be able to take measures in the leaflet, they must have the daily production data, income and expenditure data, cost data, and budget-financial comparison information. For this purpose, a method for the concept and calculation of the produced profit (danger) is proposed to help women possess the data and their goals. As a result of the implementation of the method suggested in the study, it was achieved that the negative deviations were highly effective in the decision-making of improvement and in the repair of the negative effects.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Abant Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 685
Atıf : 2.712
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini