Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 44
 İndirme 12
Masalların Büyüsü: Masalların İşlenişi, Önemi ve Psikanalitik Anlamları
2020
Dergi:  
Milli Folklor
Yazar:  
Özet:

Kitabında insan hayatındaki temel varoluşsal çatışmaların masallarda büründüğü imgesel formu ve bu formun çocuk zihnine güçlü bir şekilde hitap etmesinin altındaki nedenleri araştıran Bettelheim, bununla da masalların çocuğun psikolojik gelişimine yaptığı katkıları açıklamaya çalıştığını söyler. Masallar ile çocukların dünyası arasında psikanalitik bir köprü kuran kitabının bir diğer hedefi ise ebeveynlere masalların çocuk gelişimi açısından taşıdığı hayati önemi anlamaları konusunda yardımcı olmaktır.

Anahtar Kelimeler:

The Magic Of Tales: The Processing Of Tales, The Importance and Psychoanalytic Meaning
2020
Dergi:  
Milli Folklor
Yazar:  
Özet:

In his book, Bettelheim, who explores the imagistic form in which the fundamental existential conflicts in human life are covered in the stories and the reasons under which this form strongly applies to the child’s mind, says that the stories are trying to explain the contribution of the child to the psychological development. Another goal of the book, which builds a psychoanalytic bridge between the stories and the world of children, is to help parents understand the vital importance of the stories for the development of children.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Milli Folklor

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.672
Atıf : 8.849
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini