Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 83
 İndirme 20
İlkokul Öğrencilerinin Yazılı Anlatım Becerileri ile Yazma Öz Yeterlik İnançlarının İncelenmesi
2021
Dergi:  
Asian Journal of Instruction (E-AJI)
Yazar:  
Özet:

İlkokul öğrencilerinin yazılı anlatım becerileri ile yazma öz yeterlik inanç düzeyleri arasındaki ilişkiyi belirlemek amacıyla yapılan bu araştırma ilişkisel tarama modeline göre desenlenmiştir. Araştırmanın evrenini, 2594 dördüncü sınıf öğrencisi oluşturmaktadır. Evren üzerinde %99 güven düzeyi için esas alınarak tesadüfi örnekleme tekniğine göre 563 öğrenci araştırmanın örneklemini oluşturmaktadır. Araştırma, Kırıkkale il merkezinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmaya katılan öğrencilerin yazılı anlatım puanlarını belirlemek için Yazılı Anlatım Değerlendirme Formu; yazma öz yeterlik inancını belirlemek için Yazma Öz Yeterlik Ölçeği kullanılmıştır. Veriler 2018-2019 eğitim-öğretim yılında bahar döneminde toplanmıştır. Araştırmanın amacı öğretmen ve öğrencilere açıklanmış, öğrenciler ders saatleri içinde sınıf ortamında veri toplama araçlarını cevaplamışlardır. Öğrenci cinsiyeti ve sınıf mevcudu değişken olarak ele alınmıştır. Araştırmada ulaşılan bulgular değerlendirildiğinde, öğrencilerin yazılı anlatım puanlarının yüksek düzeyin orta düzeye yakın sınırında olduğu fark edilmiştir. İlkokul dördüncü sınıf öğrencilerinin yazılı anlatım puanları cinsiyet değişkenine göre değerlendirildiğinde kız öğrencilerin erkek öğrencilere göre daha başarılı olduğu belirlenmiştir. Ayrıca 563 ilkokul dördüncü sınıf öğrencisinin yazma öz yeterlik inançlarının da yüksek düzeyde olduğu; yazma öz yeterlik inancı ile yazılı anlatım becerisi arasında düşük ve olumlu yönlü anlamlı bir ilişki olduğu anlaşılmıştır. Öğrencilerin yazılı anlatım becerilerinin geliştirilmesi için yazılan metinler öğretmenler tarafından incelenmesi, yapılan hatalarla ilgili öğrencinin bilgilendirilmesi, düzeltme hususunda destek olunması gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Students of primary school have written narrative skills with writing self-capacity beliefs review
2021
Yazar:  
Özet:

This research was designed according to the relative scan model, with the aim of determining the relationship between the written narrative skills of primary school students and the level of belief in writing skills. The universe of research consists of 2594 fourth-class students. Based on a 99% confidence level in the universe, 563 students, according to the random sampling technique, make up the sampling of the research. The investigation was carried out in the center of the district. For the determination of the written narrative scores of the students participating in the study, the written narrative evaluation form was used to determine the belief in the authenticity of writing. The data was collected in the spring period in the 2018-2019 educational year. The purpose of the study was explained to the teachers and students, students responded to the data collection tools in the classroom environment within the class hours. The student’s gender and class presence are treated as variable. When the findings achieved in the study were evaluated, it was observed that the students' written narrative scores were close to the high level of the middle level. When the written narrative scores of primary school fourth grade students are assessed by gender variable, girls are more successful than boys. It is also understood that 563 primary school fourth grade students have a high level of beliefs in writing self-capacity; it is understood that there is a low and positive meaningful relationship between writing self-capacity beliefs and written narrative skills. To improve students' written narrative skills, the written texts must be examined by teachers, informed the student about the mistakes made, and supported in the correction.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Elementary School Students' Written Expression Skills and Writing Self-efficacy Beliefs
2021
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Asian Journal of Instruction (E-AJI)

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 127
Atıf : 789
Asian Journal of Instruction (E-AJI)