Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 42
 İndirme 12
Birlik Hukuku ve Anayasa Arasındaki İlişki
2004
Dergi:  
Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

This article intends to analyze the relationship and interaction of EC/EU law with the national constitutions of the old and new member states in the light of the legal and constitutional issues and questions such as whether the constitutions of member states allow the delegation or transfer of legislative powers to international organizations with or without limits, what is the legal situation in case of a conflict of the constitutions with the Treaty (primary law) or community secondary law, and a conflict of a prior or later national law with the Treaty on EU?, do the consitutional courts in member states accept the primacy of EU law obligations and do the courts accept a different attitude for primary or secondary community law and on which principles they base their reasoning? It also focuses on the question of the primacy of EU law and effects of it on the constitutional framework in relation to the national parliaments, federated units, regions and decentralised bodies. Finally, it gives special attention to the relationship of EU law with the fundamental rights and freedoms and its impact on the national constitutions and legal order of member states. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 300
Atıf : 835
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini